|

Üç aşamalı değişim planı

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Lucescu, “Geleceği düşünmemiz gerekiyor. EURO 2020, 2022 Dünya Kupası ve hatta EURO 2024’ü hesaba katarak üç aşamalı bir dönüşüm süreci planladık. Yeni bir oyuncu grubu kurup onlara felsefemizi anlatıp başarılı sonuçlar almayı hedefliyoruz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 7/09/2018 Cuma
Güncelleme: 06:11 - 7/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
​A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Lucescu
​A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Lucescu

Türkiye’nin, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup’ta bugün Trabzon’da Rusya ile yapacağı maç için hazırlanan “maç kitabı”nda açıklama yapan A Milli Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, ay-yıldızlı ekipte dönüşüm sürecine devam ettiklerini aktardı. “Geçmişte Türkiye, kapasitelerini tümüyle kullanarak ulusal takıma hizmet eden harika bir oyuncu jenerasyonuna sahipti. Ancak bu oyuncular, yavaş yavaş kariyerlerinin sonuna yaklaşıyor” ifadelerini kullanan Lucescu, şunları kaydetti: “EURO 2020, 2022 Dünya Kupası ve hatta EURO 2024’ü hesaba katarak üç aşamalı bir dönüşüm süreci planladık. İlk etapta, yeni bir oyuncu grubu oluşturacağız. İkinci olarak bu grubun tümüyle bizim oyun felsefemizi anlamasını ve sahaya bunu yansıtmasını sağlayacağız. Son olarak da başarılı sonuçlar almak için çaba göstereceğiz. Esas hedefimiz, EURO 2020 elemelerine oturmuş bir kadro ile başlamak. Uluslar Ligi de bu yolda bize yardımcı olacak.”

HER YENİ BAŞLANGIÇ YENİ UMUTTUR

Uluslar Ligi’nin milli takımlara 2020 Avrupa Şampiyonası’na gidebilmek için alternatif bir yol sunduğunu belirten Rumen çalıştırıcı, “Uluslar Ligi’nde aynı grupta yer aldığımız Rusya ve İsveç son Dünya Kupası’nda başarılı işlere imza attı. İki ekip de çeyrek finale kadar çıktı. Her iki ekip de oyuncularımız için güçlü birer rakip olacaklardır” ifadelerini kullandı. Rusya’nın Dünya Kupası’ndan sonra kadroda değişime gittiğini, İsveç’in ise kadrosunu koruduğunu aktaran Lucescu, “Uzun süredir milli maç heyecanı yaşamamış ve coşkusunu yıllardır gördüğüm Trabzonlu futbolseverlerin itici güç olmalarını bekliyorum. Her yeni başlangıç, yeni umuttur. Oyuncularımızın umudunu yükseltecek en önemli etken taraftarın vereceği kucaklayıcı destek olacaktır” görüşünü belirtti.

  • BAŞARI İÇİN ÇOK ÇALIŞMAK LAZIM
  • Maç öncesi dün akşam basın toplantısı düzenleyen Lucescu, gençlerden bir ekip kurduklarını belirterek, “Çok hırslıyız ve her şeyimizi sahaya yansıtacağımıza inanıyorum. Sadece biraz sabır gerekiyor” dedi. Yabancı oyuncu sayısının kademeli düşürülmesi konusundaki düşünceleri sorulan Lucescu, “Türk futbolunun politikasını ben yapmıyorum. Elimdekilerle çalışmak zorundayım şu anda. Sonrasında karar federasyon tarafından alınacak. Türk futbolunun çok büyük yetenekli oyuncuları var. Eğitmek, disipline etmek ve çok çalışmak lazım. 2002’de dünya üçüncüsü olan ekipte G.Saraylı 8 oyuncunun milli takımda olduğunu hatırlatmama gerek yok. Bu başarılar Türk oyuncularla kazanıldı” yorumunu yaptı.
Hata yapan kaybedecek

A Milli Futbol Takımımız’ın, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup’ta bugün karşılaşacağı Rusya’nın teknik direktörü Stanislav Cherchesov, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduklarını dile getiren Cherchesov, “Türkiye iyi bir takım ve iyi bir atmosfer olacak. Hata yapanın kaybedeceği bir maç bizi bekliyor. Sonucu hep birlikte göreceğiz” dedi. Rusya çalıştırıcısı, Türkiye karşısında ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Lucescu’ya saygı duyuyorum. Bizim Türkiye’den, Türkiye’nin de bizden öğreneceği çok şey var. Kaybetmemek için elimizden geleni yapacağız. Takımı yapılandırmaya gidiyoruz. Sonucu Oyuncularımızın lig ve Avrupa maçlarına göre turnuvada yer alıp alamayacaklarına karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

ARTEM DZYUBA SAHADA OLACAK

Takımın öneml bir gol silahı olan Artem Dzyuba’dan da övgüyle söz eden Cherchesov, “Artem, bizim futbolcumuz, her şeyimiz. Yarın (bugün) sahada olacak” dedi. Dünya Kupası’nın artık geçmişte kaldığını ve yeni maçlara konsantre olmaları gerektiğini de hatırlatan Cherchesov, “Rusya bayrağını daha da yukarılara çekmek, halkımıza yeni gururlar yaşatmak için yeni bir turnuva başlıyor” diye konuştu.


Milli ruhumuzu dünyaya göstereceğiz

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, A Milli Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup maçlarına Trabzon’da Rusya ile başlamasının ayrı bir anlam taşıdığını belirtti. “Köklü kültürüyle futbol tarihimizde ayrı bir yeri olan Trabzon’da 7,5 yıllık aradan sonra milli maç oynamanın gururunu yaşıyoruz” ifadesiyle açıklamasına başlayan Demirören, şunları kaydetti: “A Milli Takımımız, ülkemizin en modern statlarından Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde yeni bir yolculuğa çıkıyor. UEFA’nın yeni organizasyonu Uluslar Ligi maçlarımıza, UEFA EURO 2024 ev sahipliği aday şehirlerimizden Trabzon’da ve dost ülke Rusya karşısında başlamak ayrı bir anlam taşıyor. Teknik direktörümüz Mircea Lucescu yönetiminde belirlediğimiz yeni hedeflere ulaşmak için bu maçta Trabzonlu futbolseverlerin eşsiz desteğine çok ihtiyacımız olacak. Eminim ki tribünlerimizde emsalsiz bir birlik ve beraberlik örneği sergileyeceğiz, milli ruhumuzun gücünü bir kez daha bütün dünyaya göstereceğiz.”

GENÇLERE SABIR GÖSTERMELİYİZ

Genç futbolculara gösterilecek sabrın başarının altın anahtarı olduğunu aktaran Yıldırım Demirören, “Onların enerjisi ve tecrübeli oyuncularımızın katkısıyla son maçlarımızda özlenen milli takımın yolda olduğunu gördük. Gurur duyacağımız başarıların ilk halkasına Rusya önünde imza atacağımıza, bu yolun sonunda EURO 2020’ye katılacağımıza inancımız tam. Bu maç vesilesiyle ülkemizde bulunan Rusya Futbol Federasyonu delegasyonu, teknik heyet ve futbolcularına ‘Türkiye’ye hoş geldiniz’ diyor, kendilerini ağırlamaktan dolayı onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Tüm futbolseverleri ay-yıldızla buluşmaya davet ediyor, keyifli bir maç akşamı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Park’ta milli heyecan

Futbolda milli heyecan, UEFA’nın milli takım düzeyindeki yeni organizasyonu Uluslar Ligi ile yeniden başlıyor. A Milli Futbol Takımımız, mücadele edeceği B Ligi 2. Grup’taki ilk maçında bugün Rusya ile karşılaşıyor. Milli takımda, sakatlıkları nedeniyle aday kadrodan çıkarılan Gökhan Gönül ve Abdülkadir Ömür ile tedavisi süren Ömer Bayram, Rusya karşısında forma giyemeyecek. Ay-yıldızlı ekibimiz, son mücadelesini yine Rusya ile 1-1 berabere kaldığı hazırlık maçında yapmıştı. 2018’de ilk resmi maçını oynayacak Türkiye daha önce oynadığı 5 özel maçta 2 galibiyet ve 3 beraberlik almıştı. Milli takım, 10 Eylül Pazartesi günü ise gruptaki ikinci maçında deplasmanda İsveç ile karşılaşacak.


Taraftar maça ücretsiz taşınacak

Trabzon’da futbolseverler, Türkiye ile Rusya arasında oynanacak milli maça ücretsiz taşınacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, karşılaşma öncesinde belediye olarak hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, “Sporun dostluk, kardeşlik ve barış içinde yarış olduğunu en güzel şekilde ortaya koyacağız. Otobüslerimiz Trabzon Barosu önü, Meydan Parkı ve sahil perondan vatandaşlarımızı saat 19.00’dan itibaren stadyuma ücretsiz olarak taşıyacaktır. Bütün şehrimizi A Milli Takımımızı aralıksız desteklemeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı

#Mircea Lucescu
#Milli Takım
#Rusya
6 yıl önce