|

Miraç gecesinde oruç tutulur mu?

Peygamberimiz (s.a.v.)'in göğe yükseldiği ve Allah katına çıktığı gün olarak kabul edilen Miraç Gecesi için geri sayım başladı. Miraç Gecesi'ni ibadet ederek geçirecek olan Müslümanlar, Miraç Gecesi ile ilgili bilgileri araştırmaya başladı. Üç ayların ikinci kandili olan af ve bağışlanmak için fırsat günü olan miraç gecesinde oruç tutmak isteyen kişiler "Miraç gecesinde oruç tutulabilir mi?" sorusunun yanıtını araştırıyorlar. Peki, Miraç gecesinde oruç tutulur mu?

21:48 - 26/02/2022 Cumartesi
Güncelleme: 23:03 - 15/04/2022 Cuma
Yeni Şafak
miraç kandili
miraç kandili

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Müslümanlarla paylaşılan Dini Günler Takvimi'ne göre her sene Recep ayının 27. gecesi Miraç Gecesi olarak idrak ediliyor. Miraç gecesi ibaretler arasında en çok araştırılanlardan biri de Miraç Gecesi orucu oldu.

MİRAÇ GECESİ NE ZAMAN?

Miraç Gecesi 27 Şubat 2022 Pazar günü idrak edilecek.

MİRAÇ GECESİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU?

Recep ayının 27. gecesi idrak edilecek olan Miraç Gecesi'nde oruç tutmanın oldukça fazileti ve sevabı olduğu biliniyor.

Hadis-i Şerif'te yer aldığı gibi Hz. Muhammed (s.a.s) "Recep Allah'ın ayıdır, Şaban benim ayımdır, Ramazan ise ümmetimin ayıdır" buyurmuştur.

MİRAÇ GECESİ ORUCUNA NASIL NİYET EDİLİR?

Nafile orucu olarak tutulan Miraç Gecesi orucuna niyet etmek isteyen Müslümanlar "Niyet ettim rıza-i şerifin için yarın kandil orucu tutmaya" veya "niyet ettim nafile oruç tutmaya" diyerek niyet edilebilir.

#miraç gecesi
#miraç gecesinde oruç
#miraç gecesinde oruç tutulur mu
#miraç gecesi 2022
2 yıl önce