|

Türkiye rallisi Ott Tanak’ın

8 yıl aradan sonra yeniden ülkemizde yapılmaya başlanan 2018 Dünya Ralli Şampiyonası’nın 10. ayağı dün tamamlandı. Estonyalı sporcu Ott Tanak, elde ettiği 3.59.24.5’lik derecesiyle Türkiye Rallisi’ni kazanan isim oldu. Tanak, Türkiye Otomobil Sporları tarafından lüks bir yatta bir haftalık tatil de kazandı.

Yeni Şafak
04:00 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:00 - 17/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Başkan Erdoğan, ralliyi kazanan Ott Tanak’a birincilik ödülünü takdim etti.
Başkan Erdoğan, ralliyi kazanan Ott Tanak’a birincilik ödülünü takdim etti.

2018 Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) 10. yarışı olan Türkiye Rallisi, Marmaris ve çevresinde koşuldu. 8 yıl aradan sonra Türkiye’ye dönen organizasyona 22 ülkeden 68 otomobil, 48’i Türk 136 yarışmacı katıldı.

Geçtiğimiz perşembe günü Marmaris Netsel Marina önünde başlayan şampiyonada 14 Eylül Cuma günü Çetibeli, Ula, Çiçekli, 15 Eylül Cumartesi günü Yeşilbelde, Datça ve İçmeler, son günü olan dün ise Marmaris, Ovacık ile Gökçe etapları geçildi. Estonyalı sporcu Ott Tanak 3.59.24.5’lik derecesi ile organizasyonda lider gelerek Türkiye Rallisi’nin kazananı oldu. Tanak, ayrıca Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından lüks yatta bir haftalık tatil de kazandı. Şampiyonada genel klasmanda Ott Tanak 3.59.24.5’la ilk sırayı alırken, Jari-Matti Latvala 3.59.46.8’le ikinci, Haydon Paddon ise 4.01.10.8’le üçüncü oldu.

Son gün de nefesleri kestiler

Rallide dün koşulan Marmaris, Ovacık ve Gökçe etapları ise yine nefesleri kesti. Pilotlar, sabah 7.14 kilometre uzunluğundaki Marmaris etabında start aldı. Marmaris etabında virajlı ve süratli parkurun sonundaki su geçişi izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Etap, servis alanında son buldu. Yarışın en kısa ve bir kez geçilen 8.05 kilometre uzunluğundaki Ovacık parkurunda ise pilotlar hız sınırlarını zorladı. En hızlı ve hareketli etap olarak kabul edilen 12.65 kilometre uzunluğundaki Gökçe etabında ise ralliyi tamamlayan pilotlar adeta tozu dumana kattı. Sürüş açısından çok hızlı ve teknik bir etap olan Gökçe’de pilotlar, maksimum konsantrasyonlarını sergiledi. Dünyaca ünlü pilotların etaplardan geçişlerini ve şovlarını bölgeye gelen çok sayıdaki yerli ve yabancı turist de yakından takip etti. Bu arada 10. ayağın ardından Hyundai Shell Mobis takımının Belçikalı pilotu Thierry Neuville, genel klasmanda liderliğini sürdürdü.


BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ
BAŞKAN ERDOĞAN’DAN

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 2018 Dünya Ralli Şampiyonası’nın Türkiye’de düzenlenen 10. ayağının ödül törenine katıldı. Erdoğan, ralliyi kazanan Ott Tanak’a birincilik ödülünü takdim ederken yaptığı konuşmasında, “133 spor kanalında yayınlanması, 800 milyon insanın takip etmesi ve böylece ülkemizin tüm bu güzelliklerinin de dünyada tanınmasına vesile olan böyle bir spor aktivitesinin bugün finalini gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl yine beraber olacağız, inşallah birlikte takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

#Ott Tanak
#Türkiye
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce
default-profile-img