|

Mustafa Cambaz'ın oğlu o günü anlattı! Mustafa Cambaz kimdir?

15 Temmuz 2016 günü FETÖ terör örgütü tarafında yapılan darbe girişiminde halk direnişe geçti. Meydanlara inenler arasında Yenişafak gazetesi çalışanı Mustafa Cambaz'da vardı. Mustafa Cambaz asker elbisesi giymiş FETÖ terör örgütüne mensup teröristler tarafından açılan ateşte göğsünden vurularak şehit edildi. O gün olanları Mustafa Cambaz'ın oğlu anlattı. Peki Mustafa Cambaz kimdir? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
12:17 - 19/07/2016 Salı
Güncelleme: 11:01 - 19/07/2016 Salı
Diğer

Mustafa Cambaz'ın oğlu o günü anlattı! Mustafa Cambaz kimdir? Mustafa Cambaz'ın eşi Semra Cambaz, açıklamada, eşinin darbe girişimini duyar duymaz Çengelköy'e gittiğini söyledi. Semra Cambaz, "Olay günü eşim evdeydi. Askerlerin darbe girişiminde bulunduğunu duydu. O sırada çatışmalar başlamıştı. Patlama sesleri, tarama sesleri geliyordu. Eşime, 'gitme' dedim ama 'Bu olaylar başlamışken beni evde tutamazsın' dedi. Ölüme, uçar gibi, koşar gibi gitti." ifadelerini kullandı.



Eşinin darbeci askerlerden hesap sormaya gittiğini vurgulayan Cambaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onlarla bir kavga halindeydi. Darbeci askerlere hesap sorar durumdaydı ama karşısına kanlı katillerin çıkabileceğini tahmin edemedi. Çatışmalar devam ederken

telefon

da oğluma, Çengelköy Karakolu'nun kurşunlandığını ve kendisinin köşeye sıkıştığını söylemiş. Ben o anda oğluma 'baban gitti' dedim. Ben o an eşimin öleceğini hissettim. O telefon konuşması aslında bir veda konuşmasıydı. O anda gerçekten eşim vurulmuş, hastaneye kaldırmışlar ama kurtarılamadı. Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verdik."



"BABAM SOKAKLARDA OLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ"


Mustafa Cambaz'ın oğlu Alparslan Cambaz ise 15 Temmuz Cuma gecesi, babasının darbe girişimi olduğunu duyar duymaz evde duramadığını ve kendisine, önceki darbe dönemlerini yaşadığını ve sokaklarda olması gerektiğini söylediğini belirtti.



Alparslan Cambaz, şöyle devam etti: "Babam Çengelköy'e indi ve daha sonra telefon açtı. Telefonda, askerlerin

ateş

açtığını ve kendisinin bir duvarın dibinde olduğunu söyledi. Tam o sırada silah seslerini duydum ve telefon kesildi. Bunun üzerine 'Ondan geldik, ona döneceğiz' yazılı tişörtümü giydim, abdestimi aldım ve Çengelköy'e gittim. İnsanların üstüne askerler tarafından

ateş

açılıyordu. Gözlerim babamı aradı ama onu bulamadım. Babam iki kurşunla göğsünden vurulmuş ve hastaneye kaldırılmış. İlk başta Çengelköy Medivia Hastanesi'ne oradan da Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakli yapılmış. Orada ise yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı."



TGC'den Mustafa Cambaz için taziye mesajı


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto ederken hayatını kaybeden Yeni Şafak muhabiri Mustafa Cambaz için başsağlığı mesajı yayımladı.



TGC'den yapılan açıklamada, Mustafa Cambaz'ın ailesine ve Yeni Şafak gazetesine başsağlığında bulunularak şu ifadelere yer verildi:



"Yeni Şafak gazetesi muhabiri Mustafa Cambaz, 15 Temmuz'da parlamenter demokrasiye yönelik darbe girişiminin yaşandığı karanlık gecede Çengelköy'de çıkan çatışma sırasında yaşamını yitirdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Yeni Şafak Gazetesi'nin İmtiyaz Sahibi Ahmet Albayrak, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Yazı İşleri Müdürleri Mustafa Kahraman, İdris Saruhan, Fatma Demircioğlu ve Mustafa Cambaz'ın ailesine başsağlığı mesajı gönderdi. Değerli meslektaşımız Mustafa Cambaz'ın 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde elim kaybından duyduğumuz üzüntüyü belirtir tüm Yeni Şafak ailesine başsağlığı dileriz.”








#Mustafa Cambaz
#Semra Cambaz
#Yenişafak
#Darbe girişimi
8 yıl önce