|

Nasıl futbolcu olunur? Futbolcu olmanın şartları nelerdir? Futbolcu olmak için neler yapılmalı? Futbolcular ne kadar kazanır?

Futbol birçok kişinin ilgilendiği ve profesyonel anlamda ilgilendi bir meslektir. Günümüzde futbolcu olmak isteyen çok fazla. Nasıl futbolcu olunur? Futbolcu olmanın şartları nelerdir? Futbolcu olmak için neler yapılmalı? İşte haberimizin detayları sizlerle...

11:13 - 11/03/2022 Cuma
Güncelleme: 11:14 - 11/03/2022 Cuma
Yeni Şafak
Nasıl futbolcu olunur? Futbolcu olmanın şartları nelerdir? Futbolcu olmak için neler yapılmalı? Futbolcular ne kadar kazanır?
Nasıl futbolcu olunur? Futbolcu olmanın şartları nelerdir? Futbolcu olmak için neler yapılmalı? Futbolcular ne kadar kazanır?

Futbolcu olmak birçok gencin hayali olabilir. Futbolcu olmak hem çok tercih edilen hem de merak edilen bir meslek. Peki, nasıl futbolcu olunur? Profesyonel futbolcu olmanın şartları nelerdir? Futbolcu olmak için ne yapmak gerekir? İşte bütün soruların cevapları sizlerle...

Nasıl futbolcu olabilirim?

Futbolcu olmak isteyenlerin küçük yaşlardan itibaren bu spora başlamaları gerekmektedir. Yaklaşık 10-11 yaşına gelmiş olan çocuklar takımların alt yapılarında futbol oynamaya başlayabilirler. Kulüp seçerken bulunduğunuz şehirdeki en iyi futbol kulübünü seçmeniz ileride iyi bir futbolcu olma şansınızı artıracaktır.

Belli bir süre alt yapıda yetiştikten sonra amatör lisans sahibi olabilirsiniz. Bu şekilde futbolcu olma hayallerinize yaklaşmanız mümkündür. Amatör lisans aldıktan sonra profesyonel lisans almak için öncelikle 5 yıl futbol oynamanız gerekir.

Profesyonel lisans aldıktan sonra bu lisans ile kulüplere transferiniz gerçekleşmektedir. Profesyonel lisansa sahip futbolcular amatör ya da profesyonel liglerde futbol oynayabilmektedir.

Futbolcu olmanın şartları nelerdir?

Futbol kariyeri yapmak isteyenlerin çocukluktan itibaren sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmesi gerekmektedir. Kilosuna dikkat etmeli ve yağlanmadan korunmalıdır. Çünkü futbolcular sahada koşarak performans göstermektedir. Bu nedenle kilolu olmamaları gerekmektedir.

Kilolu bir bireyseniz sağlıklı beslenmeye önem vermeli ve spor yapmalısınız. Böylece formunuzu korumanız mümkün olacaktır. Sporun her türlüsünde belli bir disiplin vardır. Bu nedenle futbolcu olmak isteyenlerde de bu disiplinin bulunması gerekmektedir. Futbol kariyeri yapmak isteyenlerin her gün mutlaka spor yaparak formunu koruması gerekmektedir.

Futbolda hızlı olmak ve kuralları bilmek oldukça önemlidir. Teknik kazanmak için de sürekli ve disiplinli bir şekilde spor antrenman yapmanız gerekir. Fiziksel güçte futbolcular açısından odlukça önemlidir.

#Futbol
#Beşiktaş
#Galatasaray
#Fenerbahçe
2 yıl önce