|

O hakime 8 yıl 9 ay hapis

FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasına yapılan itirazı reddeden eski hakim Çetin Sönmez, "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sönmez’in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Haber Merkezi
04:00 - 30/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:27 - 30/08/2018 Perşembe
AA
FETÖ'cü Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakime 8 yıl 9 ay hapis.
FETÖ'cü Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakime 8 yıl 9 ay hapis.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında gözaltına alınan örgütün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasına yapılan itirazı reddeden eski hakim Çetin Sönmez, "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan yargılandığı davada 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Sönmez ile avukatı katıldı.

SUÇSUZMUŞ

Örgütle bir ilgisinin olmadığını ileri süren sanık Çetin Sönmez, son sözleri sorulması üzerine "Tahliye ve beraat istiyorum. Suçsuzum" dedi. Sanık avukatı da müvekkilinin terör örgütüyle ilgisinin bulunmadığını öne sürerek tahliye ve beraat istedi. Mahkeme heyetinin oy birliğiyle aldığı kararı açıklayan Alp, sanık Sönmez'in "Silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 8 yıl 9 ay hapisle cezalandırıldığını kaydetti. Kararla birlikte tutukluluğunun devamına hükmedilen Sönmez, cezaevine götürüldü.


ELEBAŞINI ZİYARET İTİRAFI

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), tarafından meslekten ihraç edilen Çetin Sönmez, FETÖ bağlantısını ortaya koyan önemli itiraflarda bulunmuştu. 1989 yılında İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandığını, maddi imkansızlıkları nedeniyle kısa süreliğine FETÖ'ye ait yurt ve evlerde kaldığını anlatan Sönmez, hakim olarak atandıktan sonra İstanbul'da örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'i ziyaret ettiğini de belirtmişti. Ancak bu ziyarete kimlerle gittiğini hatırlayamadığını ileri süren Sönmez, geçmişte kaldığı örgüt evleri ve yaptığı ziyaretten dolayı suçlanamayacağını savunmuştu.


Delil bulamamış

FETÖ’nün TSK imamı olduğu değerlendirilen Adil Öksüz, darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Akıncı Üssü yakınlarında yakalandı. Akıncı Üssü’ndeki darbe girişimini yöneten diğer imamlar Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç, Harun Biniş ve Hakan Çiçek Ankara Adliyesi’ne getirilirken Öksüz, Sincan Batı Adliyesi’ne çıkarıldı. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istenen Öksüz, eski hakim Köksal Çetin tarafından serbest bırakıldı. Savcı, Öksüz’ün serbest bırakılmasına ilişkin karara itiraz etti. Ancak eski hakim Çetin Sönmez bu itirazı, “tutuklamaya yönelik delil olmadığı” iddiasıyla reddetti. Öksüz de bundan sonra kayıplara karıştı.

#Hakim
#FETÖ
#Hapis
6 yıl önce