|

Lübnan Trump'ın Kudüs kararını kınadı

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, Başbakan Hariri ve Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Yeni Şafak
00:28 - 7/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:32 - 7/12/2017 Perşembe
AA
Lübnan Başbakanı Saad Hariri
Lübnan Başbakanı Saad Hariri

Lübnan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını kınadı.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararını kınarken, Cumhurbaşkanı Mişel Avn da Trump'ın kararına tepki gösterdi.

"Bu kararı kınıyor ve red ediyoruz"

Hariri, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada Trump'ın kararının kabul edilemez olduğunu ve Filistin halkıyla dayanışma içinde bulunduklarını kaydetti.

Trump'ın kararının bölgede yeni tehditlere neden olacağını vurgulayan Hariri, "Bu kararı kınıyor ve reddediyoruz. Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu ve Filistinlilerin, başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet kurmaya hakları olduğunu ilan ediyoruz." mesajını ilettti.

"Arap ülkelerinin bu karara karşı birlik içinde olması gerekiyor"

Cumhurbaşkanı Avn'ın basın ofisinden yapılan açıklamada, Trump'ın kararının bölgedeki barışı ve istikrarı tehdit ettiği vurgulanırken, "ABD başkanının Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınması yönündeki kararı barış sürecini ve bölgedeki istikrarı tehdit ediyor. Arap ülkelerinin bu karara karşı birlik içinde olması gerekiyor. " ifadesi kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da "Dışişleri Bakanlığı iki devletli çözümün önünü tıkayan her türlü girişimi şiddetle kınıyor. Bu karar Arap ve Filistinlilerin haklarına saldırı ayrıca Müslüman ve Hristiyanların hislerini provoke etmektir." ifadesine yer verildi.

ABD Başkanı Trump, bugün düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

#ABD
#ABD Başkanı Donald Trump
#Kudüs
6 yıl önce