|

Osmaniye’de konut satışları arttı - Osmaniye Haber

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Murat Teke, eylül ayında kentte geçen yılın aynı ayına göre yüzde 46 artışla 655 konut satıldığını bildirdi.

Yeni Şafak
11:54 - 26/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:58 - 26/10/2017 Perşembe
IHA
Osmaniye’de konut satışları arttı.
Osmaniye’de konut satışları arttı.

OTSO Başkanı Murat Teke, Ocak- Eylül 2017 döneminde ise Osmaniye’de konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 oranında artarak 5 bin 43 adet olduğunu belirtti.

Osmaniye’de yüzde 46, Türkiye genelinde ise yüzde 28 oranında artan eylül ayı konut satış rakamlarının inşaat sektörünün ekonomideki lokomotif sektör olma niteliğini koruduğunun da bir göstergesi olduğunu OTSO Başkanı Teke, “Konut sektöründeki istikrarlı yükseliş eğilimi, ekonomisindeki istikrarın da bir göstergesi olarak önem taşımaktadır. Ekonominin lokomotif sektörü olan inşaat, kendine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep oluşturmaktadır. İnşaat sektörünün gelişimi ve buna bağlı olarak konut satışlarının artması ekonominin büyümesi demektir” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) konut satış istatistiklerine göre, Osmaniye, eylül ayında 655 konut satışı ile iller arasında 48. sırada yer alırken, Ocak- Eylül döneminde ise 41. sırada yer aldı.

#Türkiye İstatistik Kurumu
#TÜİK
#Osmaniye Haber
7 yıl önce