|

ÖSYM’den Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman için flaş sınav kararı

ÖSYM deprem bölgesinde sınav yapacak. ÖSYM'den yapılan açıklamada "Deprem sebebiyle Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da sınav uygulaması yapmama kararı alan ÖSYM, deprem bölgesindeki dört ilde yapılan incelemeler ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim öğretime başlaması ile tekrar sınav uygulaması yapmaya başlayacak." denildi. Peki Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da YKS sınavı yapılacak mı? İşte detaylar.

10:42 - 30/03/2023 Perşembe
Güncelleme: 10:48 - 30/03/2023 Perşembe
Yeni Şafak
ÖSYM'den 4 il için son dakika sınav kararı
ÖSYM'den 4 il için son dakika sınav kararı

2023 YKS sınav ve başvuru tarihlerinin açıklanmasıyla birlikte, deprem bölgesindeki illerde sınav yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. ÖSYM'den gelen açıklama sonrasında, deprem bölgesindeki 4 ilde sınav yapılmama kararı alındı. Peki, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da YKS yapılacak mı?

ÖSYM tarafından yapılan açıklama şu şekilde; "Deprem sebebiyle Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da sınav uygulaması yapmama kararı alan ÖSYM, deprem bölgesindeki dört ilde yapılan incelemeler ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim öğretime başlaması ile tekrar sınav uygulaması yapmaya başlayacak." dedi.

Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’da YKS sınavı yapılacak mı?

ÖSYM tarafından yayımlanan 2023 sınav takvime göre, YKS tarihleri belli oldu.

Buna göre; TYT 17 Haziran'da, AYT de 18 Haziran'da yapılacak .Yabancı dil testi de 18 Haziran'da gerçekleşecek.



#ösym
#sınav
#Hatay
#Malatya
#Kahramanmaraş
1 yıl önce