|

Tesla 3’ün en net görüntüleri ortaya çıktı

Ünlü elektrikli otomobil üreticisi Tesla Motors’un son jenerasyon otomobili Model 3’ün en net görüntüleri ortaya çıktı. Model 3’ün deneme sürüşleri sırasında çekilen fotoğraflarına göre aracın ön konsolunda gösterge panosunun olmaması en çok dikkat çeken özelliği oldu.

Yeni Şafak
09:33 - 7/04/2017 Cuma
Güncelleme: 11:32 - 7/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
Tesla Model 3'ün yaklaşık 35 bin dolar fiyatıyla satışa sunulacak.
Tesla Model 3'ün yaklaşık 35 bin dolar fiyatıyla satışa sunulacak.

Geçtiğimiz günlerde önce 114 yıllık otomotiv devi Ford’u, daha sonra da dünyanın en büyük otomotiv firması General Motors’u geride bırakarak, en değerli otomotiv firması olan Tesla Motors, yeni aracı için kolları sıvadı.

İlk olarak temmuz ayında piyasaya çıkacak olan Tesla Model 3’ün deneme sürüşü sırasında çekilmiş birçok fotoğrafı ortaya çıktı.

Bu fotoğraflara göre, daha önce şirketin kurucusu ve CEO'su Elon Musk tarafından açıklanan aracın ön konsolunda gösterge panosunun olmadığı fotoğraflara yansırken aracın 100 km/s hıza 6 saniyenin altında ulaşması bekleniyor.


Tesla’nın şimdiye dek üreteceği en ucuz elektrikli araç olacak olan Model 3’ün, D segmentinde olacak Mercedes C serisi, BMW 3 serisi ve Audi A4 gibi araçlarla yarışması bekleniyor.


Temmuz ayı içerisinde üretime geçecek aracın ilk serileri arkadan itişli olacak. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip ve çift motorlu Model 3’lerin gelişi ise yılsonunu bulacak. 75 kWh'lik bataryalardan beslenecek Model 3'ün yaklaşık 400 km’lik menzile sahip olması bekleniyor.



Satış fiyatı 2 Haziran'da açıklanacak olan Model 3’ün 35,000 dolar civarında bir fiyatla piyasaya sürülmesi bekleniyor.



#Tesla
#Model 3
7 yıl önce