|

Perkotek x ray cihazı

iLAN
11:37 - 12/10/2021 вторник
Güncelleme: 11:41 - 12/10/2021 вторник
Diğer
Perkotek x ray cihazı
Perkotek x ray cihazı
X-Ray cihazı nedir?

Güvelik ve tedbir amaçlı kullanılıp kullanım alanları çok geniştir iş merkezlerinde alışveriş merkezlerinde, limanlarda, havalimanlarında, askeri tesislerde, kamu kurum ve kuruluşlarında plazalarda kargo ve posta aktarım merkezlerinde gümrük ve sınır kapılarında kısacası güvenlik önlemlerinin üst düzey olduğu alanlarda en etkin güvenlik cihazı sayılmaktadır.

X ray cihazları organik, inorganik ve metal malzemeleri tanımlar çanta, paket, koli, bagaj ve kargoları kutularına zarar vermeden ve paketi açmadan kontrol etmek ve bunların içindeki eşyaları görüntülemek suretiyle sakıncalı eşyaların görüntülenmesine yönelik engel olmak için kullanılan bir sistemdir.

X Ray cihazı jeneratör, ışın kaynağı, bilgisayar(yazılım),kontrol panelinden oluşmaktadır. X ray cihazının en büyük özelliği normal evlerimizde kullandığımız elektrik enerjisini kullanarak ışın üretebilecek kadar yoğun bir enerji oluşturabilmesidir. X ray cihazının Jeneratörü 220 volt elektriği içerisinde bulunan trafo adaptör ve kartlar ile jeneratörün ışın üretebileceği değere çıkarabilir.

X Ray cihazı Işın kaynağı oluşturulan enerji ile ışın üretmek için kullanır. Jeneratörün içerisinde bulunan ışık kaynağı çok yüksek enerji ile cisimlerin içerisinden geçebilecek güçte bir ışık oluşturarak ışığı tek bir noktada toplar. Işın üreten kısım o kadar yoğundur ki enerjinin bir kısmı ısı olarak yayılır jeneratör iç kısmı yağla soğutularak oluşan ısı absorbe edilir ve daha istikrarlı çalışması sağlanır.

X Ray cihazı bant üzerine herhangi bir malzeme koyulduğunda kendisi otomatik olarak çalışarak nesneyi tünele doğru aktarır.
cihazı her daim x ışını üretmez. Tünelin girişinde bulunan fotosel geçiş algıladığında bağlı bulunduğu sistemin ana kartlarına emir göndererek ışın kaynağının açılmasını ve çalışması için emir gönderir.

X Ray cihazı Işını malzemeleri koyduğumuz tünelin içerisinde yönlendirir. Işın alt kısımdan tünelin orta kısmına yatay şekilde keserek yukarı doğru yönlendirir ve yukarıda bulunan foto diyotların üzerine içerisinden geçtiği malzemenin geçirgenliğine göre yoğunluk oluşturur.

X Ray cihazı yazılımı foto diyotlar üzerine düşen yoğunluğu işleyerek görsel olarak ekran aktarır. Turuncu renkli olan görseller organik iken mavi ve koyu renkte olan görüntüler inorganik nesneleri temsil etmektedir. X ray cihazı ışın salınımı sanılanın aksine çok az bir enerji ile görüntü oluşturur. Ürünümüz Türk Atom Enerjisi Kurumu standartlarında üretilmektedir.

X Ray daha uzun ömürlü çalışması için şebekede meydana gelen veya gelebilecek olası gerilim dalgalanmaları çöküntü, yükselmeler, ani değişikler kısa veya uzun süre kesintiler korumak için UPS hattı ile çalışması daha uygun olacaktır. X-Ray cihazlarını kullanan kişilerin iyi bir eğitim sürecinden geçirilmesi gerekmektedir.

X-Raygiriş ve çıkışlarında radyasyonu önleyici kurşun kaplamalı perdeler sayesinde içeride x-ışınlarından oluşan radyasyonun dışarıya çıkışını engellemektedir. Kişilerin X-ray cihazının tünel içerisinde ellerini veya farklı bir vücutsal uzvunu sokması son derece zararlıdır. Kişilerin X-ray cihazının tüneline fiziksel teması veya aniden oluşan problemler karşısında x-ray cihazını kullanan operatörün direk cihazı durdurabilmesi için acil kapatma butonları mevcuttur.

X –Ray cihazın yanında hangi ürünler kullanılabilir?
Üst arama dedektörleri x ray cihazları ile beraber güvenlik sistemlerinin en önemli elemanları arasındadır.
yan tarafında bulunan paneller sayesinde metal yoğunluklarına göre sinyal vererek uyarır. Metalin yoğunluğuna göre alarm ses seviyesi belirlenebilir. Kullanım amacına göre zone bölgesi artırılabilir. Zone bölgesi, üst arama dedektöründen geçen kişiyi tarayan algılayıcılardır. Menü üzerinden yapılacak ayarlar sayesinde geçiş yapan kişilerin üzerindeki hangi yoğunluğa göre alarm vereceği belirlenir.

Cihazın üzerinde bulunan LED geçen kişilerin kaç defa geçiş yaptığını kaç defa alarm verdiğini üst arama dedektöründe bulunan panel sayesinde tespit edebilirsiniz.

Metal arama dedektörleri kapı tipi metal arama dedektörleri, x ray cihazı, el dedektör olarak üç ana başlıkta toplanmaktadır. Güvenlik görevlerin şüphelendiği durumlarda el dedektör ile arama yaparak üzerinde bulunan kesici maddeleri tespit etmesini sağlar.

ise üst arama dedektöründen geçen kişinin üst taraması için kullanılır.

X Ray ve üst arama dedektörleri modellerine göre değişiklik göstermektedir piyasa da bulunan ürünlerden daha uygun ve daha dayanıklıdır. X ray ve üst arama dedektörleri ve el dedektörleri PERKOTEK firmamızdan temin edebilirsiniz. Sizde giriş çıkışları kontrol altına almak istiyorsanız.

X ray ve üst arama dedektörleri ve el dedektörleri almaktan geç kalmayınız iş yerinize uygun kurulacak alanlara göre ürünlerimizi
www.perkotek.com
adresinde inceleme yapabilir ve 0850 811 800 PERKOTEK firmamızda deneyimli satış müdürlerimiz ve sistem destek personelleri ile iletişime geçerek bilgi alarak ürünleri temin edebilirsiniz.
#X ray
#üst arama dedektörleri
#el dedektörleri
2 лет назад