|

Vişneli mekik tarifi: Vişneli mekik nasıl yapılır?

Adını kekinin şeklinden alan vişneli mekik tarifi evde yapılması kolay ve lezzetli bir tatlı çeşididir. Vişneli mekik tarifi, ölçüleriyle vişneli mekik malzemeleri ve yapılışı merak ediliyor. Vişneli Mekik Fransızca da ‘Financier’ olarak ifade ediliyor. Badem unu ve yumurta akından yapılan vişneli mekik yapılışını sizler için derledik. Vişneli mekik nasıl yapılır? İşte yanıtı..

20:00 - 7/12/2021 Salı
Güncelleme: 20:30 - 7/12/2021 Salı
Yeni Şafak
vişneli mekik
vişneli mekik

Rengi ve aromasıyla sevilen meyvelerden biri olan vişne ile yapılan en meşhur tariflerden biri vişneli mekik tarifidir. Vişneli mekik tatlısı badem unundan yapılması nedeniyle sağlıklı ve doyurucu özelliğe sahiptir. Peki, vişneli mekik nasıl yapılır?

VİŞNELİ MEKİK TARİFİ

Malzemeleri

1 su bardağı pudra şekeri

125 gr. tereyağı – oda sıcaklığında

5 adet yumurta

1 su bardağı un

½ su bardağı toz badem

½ tatlı kaşığı vanilya

1 su bardağı vişne

Yapılışı

Vişneleri süzgece alıp fazla sularından arındırın.

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini spatula yardımı ile birbirine yedirin ardından mikserle tek tek yumurtaları çırparak yedirin. Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri eleyin ve yumurtalı karışıma ilave edip spatula yardımı ile homojen oluncaya kadar karıştırın.

Hamuru kalıplara bölün üzerlerine vişne taneleri koyun ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kenarları pembeleşinceye kadar pişirin.

BUZLUKTA VİŞNE NASIL SAKLANIR?

Vişneli tatlılar yılın tüm mevsiminde yaygın olarak tercih edilir. Vişneyi mevsiminde alıp derin dondurucuda saklayarak sene boyu tatlılarınızda şerbetlerinizde kullanmanız mümkün. Peki, vişne buzlukta nasıl saklanır?


Vişneler hassas meyveler olduğundan, temizlenirken ve yıkarken oldukça dikkatli olmak gerekiyor.

Malzemeler:

İstediğiniz oranda vişne, buzdolabı poşeti ve ayıklamak için çöp şiş.

Hazırlanışı:

İlk önce aldığınız vişneleri çok narin bir şekilde süzgece aktarın. Akan soğuk suyun altında ezilmemelerine dikkat göstererek yıkayın.

Sonrasında vişnelerinizi bir pipet veya çöp şiş ile çıkarın. Rahatlıkla çıkarabilmek adına sapını koparın. Sapını çıkardıktan sonra boşluğa pipet veya çubuk geçirip rahat bir şekilde çekirdeklerini çıkarın.

Temizlenen vişneleri tek tek bir fırın tepsisinin üzerine dizin. Vişnelerin ezilmemelerine özen gösterin. Bu şekilde aralıklı dizmemizin nedeni donarken ezilmemelerini sağlamak. Sonrasında tepsiyi üzeri açık bir şekilde derin dondurucuya alın. Böyle 1 saat dondurun.

1 saat dondurduktan sonra buzdolabı poşetlerine ayırın. Yeniden buzluğa aktarın. Böyle vişneleriniz mükemmel bir şekilde kalacak ve kullandığınız tatlılarda formları da bozulmayacak. Dondurduğunuz vişneler için kışın kullanıma hazır.

#vişneli mekik
#vişneli mekik tarifi
#vişneli mekik nasıl yapılır
#vişneli mekik yapılışı
#vişneli mekik tatlısı
2 yıl önce