|

Patrick Kluivert kimdir, hangi takımları çalıştırdı?

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor’da Vincenzo Montella ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük koltuğuna eski Barcelonalı yıldız Patrick Kluivert getirildi. Maaş konusunda Montella ile anlaşamadığı için yollarını ayıran Adana Demirspor, Hollandalı teknik adam Kluivert ile 2 yıllık resmi sözleşme imzalandı. Peki Patrick Kluivert kimdir, hangi takımları çalıştırdı? İşte soruların yanıtları.

12:12 - 1/07/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Patrick Kluivert kimdir, kaç yaşında, hangi takımları çalıştırdı?
Patrick Kluivert kimdir, kaç yaşında, hangi takımları çalıştırdı?

Spor Toto Süper Lig’de başarılı bir sezon geçiren ve ligi 4. sırada kapatarak Avrupa Konferans Ligi’ne gitmeye hak kazanan Adana Demirspor yeni hocasını buldu. Futbolculuk döneminde Barcelona, PSV, Ajax gibi dev takımların formasını giyen Hollandalı Patrick Kluivert ile Adana Demirspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Peki Patrick Kluivert kimdir? İşte sorunun cevabı.

PATRİCK KLUİVERT KİMDİR, HANGİ TAKIMLARI ÇALIŞTIRDI?

Patrick Kluivert, eski bir Hollandalı futbolcu ve şu anda teknik direktörlük yapmaktadır. Kluivert, 1 Temmuz 1976 tarihinde Hollanda'nın Amsterdam şehrinde doğmuştur. Kariyeri boyunca başarılı bir forvet olarak tanınmıştır.

Futbolculuk kariyerine Ajax altyapısında başlayan Kluivert, 1994 yılında profesyonel olarak Ajax takımında forma giymeye başladı. Ajax ile oynadığı dönemde büyük başarılara imza attı ve 1995 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde takımının şampiyon olmasında önemli bir rol oynadı.

1997 yılında Barcelona'ya transfer olan Kluivert, burada da başarılı bir performans sergiledi. Barcelona ile 1999 UEFA Kupası ve birçok lig ve kupada şampiyonluk yaşadı. Ardından Inter Milan, Newcastle United, Valencia ve PSV gibi takımlarda da forma giydi.

Hollanda milli takımında da önemli bir kariyere sahip olan Kluivert, 1994-2004 yılları arasında milli formayı giydi ve 40'tan fazla gol attı. 1998 FIFA Dünya Kupası'nda Hollanda'yı yarı finale taşıyan kadroda yer aldı.

Futbolculuk kariyerini 2008 yılında sonlandıran Kluivert, daha sonra teknik direktörlük kariyerine adım attı. Almere City ve Curaçao milli takımında yardımcı antrenör olarak görev yaptı. 2019 yılında ise FC Barcelona'nın genç takımı olan Barcelona B'nin teknik direktörlüğünü üstlendi.

Hollandalı efsane isim Patrick Kluivert son olarak Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

ADANA DEMİRSPOR'DAN AÇIKLAMA

Adana Demirspor yaptığı açıklamada, Kulübümüz Teknik Direktörlük görevi için Patrick Kluivert ile 2 yıllık resmi sözleşme imzalamıştır. ifadeleri yer aldı.

PATRICK KLUIVERT'TAN İLK AÇIKLAMA:

Hollandalı çalıştırıcı, "Burada olduğum için çok mutluyum. Adana Demirspor, Süper Lig'e çıktığından beri çok iyi işler yaptı. Umarım tecrübelerimi, birikimlerimi takıma aktarabilirim ve çok daha başarılı oluruz." ifadelerine yer verdi.


#Adana Demirspor
#Vincenzo Montella
#Patrick Kluivert
#Süper Lig
10 ay önce