|

Bakan Bozdağ: YSK'nın kararı doğru

Adalet Bakanı Bozdağ, YSK'nın CHP'nin itirazlarına ret kararı vermesini doğru bulduğunu ifade etti. YSK Başkanı Güven de "Cevap vermeyeceğim. Ben siyasi değilim, hakimim" dedi.

Yeni Şafak
10:06 - 20/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:49 - 20/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, referandum sonrası CHP'nin YSK'ya yapmış olduğu itiraza ve sonrasında gelişen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bozdağ, A Haber'de yapmış olduğu açıklamada YSK'nın kararının doğru olduğunu ifade etti.

AYM'ye gidilemez

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"CHP, Anayasa Mahkemesi'ne başvuramaz. Böyle bir hakkı yok. YSK'nın net kararlarına bu konuda AYM'ye gidilemez.

Kılıçdaroğlu'na çağrım; Bundan önce de böyle bir karar olmadı. Millete yalan söylüyorsunuz. Güroymak kararının doğrularını açıklaması lazım. Kılıçdaroğlu bu konuda açıklama yapacaktır. Güroymak'ta oda seçimi için 'kabul edilmezlik' kararı var. Kişisel başvurularda da sonuç değişmez.

Böyle raportör göndermesinler

Son dönemde Türkiye'ye gelen Avrupalı raportörler süreci çarpıtıyor. Buradan çağrım; Türkiye'ye göndermesinler bu kişileri. Örneğin Danimarkalı üye Nikolaj Villumsen, PKK'yla ilişkisi var. Bu gibi raportörlerin raporu, AGİT'in raporu olamaz. Rapor baştan sonra taraflı bir rapordur. Halk oylamasına gölge düşürmek maksadıyla hazırlanmış bir rapordur. Çoğu da halk oylamasıyla ilgili süreçte olmayan maddeler.

AGİT tehditleri görmedi

CHP'li vekiller 'denize dökeriz' diye 'evet' tercihinle bulunacakları tehdit ettiler. AGİT raporunu yazanlara soruyorum neden bunu yazmadınız? Okmeydanı'nda elinde silahla kahveye giren ve tehditler yağdıranlar hakkında bir tane satır yok. Biz bu AGİT raporunun haksız olduğunu ve gözümüzde kıymeti olmadığını belirtiyoruz.

CHP kararını sonra değiştirdi

CHP'nin sine-i millet tavrı Böke'nin parti adına açıklamasıdır. Toplantının yarısında yapılan bu açıklama parti görüşüdür. CHP'ye önerim; Halkın iradesine saygı duyulması. CHP yansımalar üzerine karar değiştirdi.

Özkük ahlaksızca ayrımcılık yaptı. Vergi ödemeleri üzerinden insanları sınıfladı. İnsanların eşit olduğunu kabul etmek bunların neden ağrına gidiyor.

Kılıçdaroğlı protesto çağrısında bulunuyor. Terör örgütü dili kullanıyor. Bu seçimin altında sizin de ıslak imzalarınız var. Hukuk devletine inanan biri 'ben tanımam' değil 'milletimizin idaresi ortaya çıkmıştır' demelidir.

İdam konusunda Avrupa'dan gelen tepkiler. Türkiye'nin iç işlerine kimse karışamaz. Türk halkının hukukunu korumak bizim ana görevimizdir.

Uyum yasaları

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu, Askeri Yargı, Siyasi Partiler Kanunu, Mahalli İdareler Kanunu, Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu. Bu konularda çalışmalara başladık, resmi gazetede kesin sonuçlar yayınlanınca Bakanlar Kurulu'na sevk edeceğiz.

Sayın Başbakanımız talimatını verdi. Diğer uyum yasaları için adımlar atılacak.

6 aylık bir düzen süresi var. Uyum için gerekli değişiklikleri yapmak öncelenecektir. Kelime ve ibare değişikliği gibi madde değişikliği de olacak. Kapsamlı bir tarama yapılacak. Sistemin uygulanmasında sorun çıkmayacaktır.

Çok sayıda atıf var Başbakan'dan Cumhurbaşkanı'na olacak şekilde. Bu çalışmaları kısa sürede tamamlayacağız. "

YSK Başkanı'ndan açıklama

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, kurulun halk oylamasının iptaline ilişkin başvuruları reddetmesinin ardından yapılan eleştirilere yönelik, "Cevap vermeyeceğim. Ben siyasi değilim, hakimim." diye konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), tam kanunsuzluk nedeniyle halk oylamasının iptaline ilişkin başvuruları dün reddetti. Karar, 10 üyenin ret, bir üyenin kabulüyle oy çokluğu ile verildi.

#Bekir Bozdağ
#Referandum
7 yıl önce