|

Erdoğan'dan gençlere mesaj: Kızılelmamız her şeyiyle sizlere emanet

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gençleri kabul ediyor. Gençlere önemli bir sorumluluk veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kızılelmamız her şeyiyle sizlere emanet" dedi.

Yeni Şafak
15:35 - 19/05/2017 Cuma
Güncelleme: 16:53 - 19/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle gençleri kabul ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulde açıklamalarda bulundu.


Erdoğan'ın kabulde yaptığı konuşmadan öne çıkan başlıklar şöyle:

"Sevgili gençler sizleri muhabbetle selamlıyorum. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hoşgeldiniz. 81 vilayetimizden ve KKTC'den gelen ayrıca başarılarıyla bizleri gururlandıran sporcularımız nezdinde bütün gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum. Bu günde siz gençlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Sizlere baktığımda özellikle kendi gençliğimiz aklıma geliyor. Dünyayı nasıl avucumuzun içinde hissettiğimizi hatırlıyorum. O dönemde böyle ideallerimiz olmasaydı ve çalışmasaydık her halde bugün bu yerlerde olamazdık. Gençlik döneminde yapılan hiçbir çalışma boşa gitmez.

Ülkemiz dünyanın en kanlı terör örgütlerinin saldırısı altında olmasına rağmen yatırımlar yine devam etmiştir.

Seçilme yaşını ilk etapta 25'e indirdik, sonra da 18'e indiriyoruz. Birileri 'çoluk çocuğa mı bırakacağız' dedi. Biz siyasetçilere düşen gençliğine ufuk vermektir. Bundan sonrası size ait. Artık reformları ve devrimleri siz yapacaksınız. Türk millerinin ne kadar güçlü olduğunu dünyaya siz göstereceksiniz. Sessiz devrimler yapıyoruz.

Bize 'garip' tarih okuttular

Gençlik döneminde yapılan hiçbir şey boşa gitmez. Bunun meyvelerini mutlaka toplarsınız. Bir ülkeyi yenmenin en kestirme yolu tarihleriyle olan ilişkilerini kesmekten geçer. Bizim tarihle bağlarımızı kopardılar. Bize öyle bir tarih okuttular ki, biz hep mağlubiyetlerle, ilkelliklerle geçmişi olan bir tarih okuduk. Şanlı tarihimizi bize okutmadılar. Bir takım gariplikler. Müfredatımız da bu şekilde değişecek. Tarih sadece geçmiş değil aynı zamanda geleceğimizi aydınlatan bir fenerdir. Kızılelmamız her şeyiyle sizlere emanet.

Samsun'a sokmazlar

Birileri Samsun'dan çıkıp İzmir'den denize dökmeye kalkıyor. İstiklal mücadelesi için çıkmıyor. Adamı Samsun'a sokmazlar.

Ben karşımda Anadolu kıtası büyüklüğünde bir dava taşını gediğine koyacak bir gençlik gördüm, görüyorum. Siyasete başladığım günden bu yana beni hiç mahcup etmeyen gençlerimizin güvenimizi boşa çıkarmayacağından ümitliyim.

Mühimmatın hesabı yok

Terör örgütlerine karşı muhteşem, güçlü ve kahramanca mücadele devam ediyor. 60'a yakın mağarayı bütün uçaklarımız, helikopterlerimiz vurdular, komandolarımız temizledi. Bine yakın ağır silahlar çıkıyor. Mühimmatın hesabı yok. Lojistik destek çok. Kar kış demeden mücadeleyi sürdüren mehmetçiğimiz polisimiz korucumuz alnı öpülesi vatan evlatlarıdır.

İlk öğretimde okula gitmeyen öğrencimiz neredeyse kalmadı. Katsayı problemini ortadan kaldırdık.

Kapatılınca çılgına döndüler

Dershaneleri kapattık. Eğitim mafyaları türemişti. Bu mafyalar benim garip halkımı sömürüyordu. FETÖ'nün ilk saldırısı buradan geldi. Kaynak ellerinden alındı. Oradan büyük bir kaynak vardı. Asgari 1 milyar oradan kazanıyorlardı. Kapatılınca çılgına döndüler. Darbe girişimine bundan dolayı geldiler. Bu durum dershaneler konusunda tavrımızın ne derece doğru olduğunu göstermiştir.

Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayız. Bedelini öderler. Geleceğin Türkiye'sini sizlerle inşa ederken birlik ve beraberliğimize sahip çıkacağız."

Başbakan Yıldırım: Gençlerimizin GSS'lerini devlet karşılıyor

Başbakan Yıldırım'ın kabulde yaptığı konuşmadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Gençlerimizin önünde engelleri kaldırmak için kıyasıya mücadele ettik. Bundan sonra da devlet ile toplum arasında özellikle de siz gençlerimiz arasında duvar örülmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Her türlü ayrımcılığı, ötekileştirmeyi, vesayet anlayışını reddedeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu vatandaşları olarak birbirimizin hukukuna sahip çıkacağız ve hiç kimseye çiğnetmeyeceğiz.

Vatanını işgalden kurtararak hür ve müstakil devlet kuran milli irade Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanıyla 20. yüzyılın en önemli hadiselerinden birini gerçekleştirmiştir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum. Bugün özellikle sınır boylarında terörle mücadele eden Mehmetçiklerimizi, genç polis kardeşlerimizi, gençleri geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizi selamlıyorum. Yurdun dört bir köşesinde ülkemiz için alın teri döken bütün genç emekçi kardeşlerimizi bu vesileyle selamlıyorum. Üniversiteli gençlerimizi sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Geleceğin teminatı olan sizleri selamlıyorum. Siz gençler Söğüt'te doğup üç kıtaya yayılan dev bir imparatorluğun kurucusu Ertuğrul Gazi'nin nesillerisiniz, çağ açıp, çağ kapatan Fatih'in neslisiniz, Asım'ın neslisiniz.


FETÖ'NÜN PLANINI GENÇLER BOZDU

Siz 15 Temmuz gecesi tarih yazdınız. Karanlık FETÖ örgütünün alçakça kurduğu planı bozdunuz. Ülkemize, milletimize, demokrasimize sahip çıkarak size olan inancımızı ve güvenimizi boş çıkarmadınız ve haklı çıkardınız. 15 Temmuz gecesi tankların, uçakların, silahların karşısında korkusuzca duranlar sizlerdiniz. O gece nice genç yavrumuz o koca yüreğiyle alçaklara meydan okudu. 1 ay boyunca demokrasi nöbetlerinin heyecanı ve kararlılğı yine sizlerdiniz. O gece verdiğimiz 249 şehidimizin 2 bin 193 gazimizin bir kısmı da sizin gibi gençlerden oluşuyordu. Gençlerimizdeki istiklal aşkı bizlere hem umut verdi, hem de gurur verdi. Gençlerimizin milli iradeyi kararlı bir şekilde sahiplenişi Türkiye'de siyasi bilincin seviyesini göstermesi bakımından çok önemli.

Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Gençler hayatın her alanında sizleri daha çok görmek istiyoruz, en önde görmek istiyoruz. Bu aile ve ülkenize karşı bir sorumluluğunuzdur. 16 Nisan halk oylamasında seçilme yaşı 18'e indi biz sizlere olan inancımızın gereğini yaptık şimdi sıra size. Bugün sahip olduğumuz bütün imkanları bizden önceki gençlerin emek ve alın terine borçluyuz.

Türkiye'nin onurlu vatandaşları olarak birbirimizin hukukuna sahip çıkacağız. Sevgili gençler 15 yılda çok önemli adımlar attık. Gençlerimize yönelik hizmetlerin bütün içinde yapılması ve yaygınlaşması için Gençlik ve Spor Bakanlığını kurduk. Eğitimde birçok alanda fırsat eşitliği önündeki engeli kaldırdık. Üniversite harçlarını kaldırdık. Lise ve ya üniversiteli gençlerimizin GSS'lerini devlet karşılıyor.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Gençlik ve Spor Bayramı
#Binali Yıldırım
7 yıl önce