|

Görüşme Mayıs'ta

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Washington’a yapacağı ziyarete ilişkin, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve ABD Başkanı Trump’ın mayıs ayı içinde, teyitleştikleri gibi, NATO zirvesinden önce görüşmesi için bir tarih belirleyeceğiz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:40 - 20/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Görüşme Mayıs'ta​
Görüşme Mayıs'ta​

Çavuşoğlu, Dominik Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Miguel Vargas ile dışişleri resmi konutunda görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi ve planlanan Washington ziyaretine açıklık getirdi. Çavuşoğlu, Trump’ın Erdoğan’ı tebrik etmek için aradığını, görüşmede ikili ilişkilerin de ele alındığını, ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla liderlerin Washington’da bir araya gelmesi için ortaya bir irade konulduğunu anlattı.

Kendisinin de mevkidaşı Rex Tillerson ile bu konuyu görüştüğünü belirten Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve ABD Başkanı Trump’ın, mayıs ayı içinde teyitleştikleri gibi NATO zirvesinden önce görüşmesi için bir tarih belirleyeceğiz” diye konuştu.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Donald Trump
#ABD
7 yıl önce