|

İftar sofrasında 'zemzem' dönemi

Aa
00:00 - 23/09/2007 Pazar
Güncelleme: 12:22 - 23/09/2007 Pazar
Yeni Şafak
İftar sofrasında 'zemzem' dönemi
İftar sofrasında 'zemzem' dönemi

Birkaç yıl öncesine kadar hacdan gelenlerin getirmesiyle içilebilen zemzem, bugünlerde pet şişelere girerek iftar sofralarını süslemeye başladı.

Konya'da kurulu bir firmanın ortaklarından Mustafa İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kabe yakınlarında Müslümanlarca kutsal sayılan kuyudan çıkan zemzem suyunun önceden sadece hacdan gelenlerin getirmesiyle içilebildiğini söyledi.

Hacılara hoşgeldin ziyaretine gidenlere ikram edilen zemzemin artık kolaylıkla bulunabildiğini ifade eden İnce, bazı firmaların bu suyu bidonlarla getirip sattığını bildirdi.

Kendilerinin ise bidonların yanı sıra zemzemi pet şişelerde ithal etmeye başladıklarını dile getiren İnce, “Pet şişelerdeki zemzem, Ramazan ayında inanılmaz talep görüyor. Birçok kişi orucunu zemzemle açıyor. Ramazanda iftar sofralarını süsleyen pet şişe zemzemden 10 günde tonlarca sattık” dedi.

İnce, zemzemin 0,25 litrelik pet şişelerinin 1 YTL, 0,5 litreliklerinin ise 2 YTL'den satıldığını belirterek, “Özel kaplarında satılanları ise 3 YTL'den alıcı buluyor. Müslümanlarca kutsal sayıldığı için ramazan ayında beklediğimizin üzerinde talep alıyoruz” diye konuştu. Bu ürünün sadece Konya'da değil, çevre il ve ilçelerden de ilgi gördüğünü vurgulayan İnce, gelen talebe göre ürün gönderdiklerini sözlerine ekledi.

17 yıl önce