|

Gaziantep bayram namazı vakti saat kaçta?

Ramazan bayramı için hazırlıklar başladı. 15 Haziran Cuma günü bayram namazı için camilere akın edecek olan Gaziantep halkı, bayram namazı vaktini merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sayfasında il il değişiklik gösteren Ramazan bayramı namaz vakitlerini duyurdu. Peki, Gaziantep bayram namazı vakti saat kaçta?

Yeni Şafak
14:34 - 13/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:46 - 13/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan Bayramı için namaz vakitlerini duyurdu.
Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan Bayramı için namaz vakitlerini duyurdu.

Düzenlenen Ramazan etkinlikleriyle bir araya gelen Gaziantep halkı, bayram için hazırlıklara başladı. On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e yavaş yavaş veda eden vatandaşlar, 15 Haziran Cuma günü Ramazan bayramı namazını kılmak için camilere gidecek. Diyanet İşleri Başkanlığı, Gaziantep için bayram namaz vaktini açıkladı.

  • Gaziantep bayram namazı vakti saat 05:53

Bayram namazı kaç rekat nasıl kılınır?

  • - Önce "Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama" diye niyet edilerek namaza durulur.
  • - Sonra "Sübhaneke" okunur.
  • - Sübhanekeden sonra eller üç defa tekbir getirerek kulaklara kaldırılıp (iftitah tekbirinde olduğu gibi), birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde, göbek altına bağlanır. İmam önce Fatiha, sonra bir sure okur ve beraberce rükuya eğilinir.
  • - Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rekata) kalkılır ve eller bağlanır.
  • - İkinci rekâtta, imam önce Fatiha ve bir sure okur. Sonra iki el üç defa tekbir getirerek kaldırılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır. Dördüncü tekbirde elleri kulaklara kaldırmayıp, rükuya eğilinir.
  • - Sonra da secdeler yapılarak oturulur.
  • - Oturuşta imam ve cemaat, Ettehiyyatü, Allahümme salli, Allahümme barik ve Rabbena atina, Rabbena firli duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namaz bitirilir.

Bayramda küskünlerin barışması

Bayramların barış ve sevinç günleri olması hasebiyle küsler barışmalıdır. Dinimiz üç günden fazla dargın durmaya cevaz vermez. Peygamberimiz (s.a.s.),

“Bir Müslümanın diğer Müslümana üç günden fazla dargın durması helâl olmaz.” (Buhârî, “Edeb”, 57) buyurmuştur.

Sonuç olarak Müslümanlar bayramları aile fertleri, yakınları, komşuları ve arkadaşları ile neşe ve zevk içerisinde geçirmeli, bayram namaz kılma, kurban kesme, sadaka-i fıtır verme ve eş dost ziyareti gibi görevleri yapmalıdır. Bayram geceleri ibadetle ihya edilmeli, kaza namaz kılınmalı, Kur’an-ı Kerim okumalı, Allah Teâlâ’dan af ve mağfiret istenmeli ve dua edilmelidir.

#Ramazan
#Bayram
#Namaz
6 yıl önce