|

Hristiyan kadınlardan başörtülü destek

Hrıstiyan kadınlar, İslamofobiye karşı mücadele ve başörtüsü hakkındaki farkındalığı artırmak amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Ramazan ayı boyunca başörtüsü takıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/06/2018 Cuma
Güncelleme: 03:54 - 8/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Kampanyanın bu yıl öne çıkan isimi İngiltere vatandaşı Grace Llyod ve annesi Elllie Llyod oldu.
Kampanyanın bu yıl öne çıkan isimi İngiltere vatandaşı Grace Llyod ve annesi Elllie Llyod oldu.

İslamofobiye karşı mücadele ve başörtüsü hakkındaki farkındalığı artırmak amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Hristiyan kadınlar, Ramazanda başörtüsü takıyor. Dünya Başörtüsü Günü Örgütünün düzenlediği kampanya kapsamında Hristiyan kadınlar, Müslüman hemcinsleriyle dayanışma amacıyla Ramazan ayını başörtüsüyle geçiriyor.


FARKINDALIK ARTMALI

Örgütten yapılan açıklamaya göre kampanyanın bu yıl öne çıkan isimi, Katar’ın başkenti Doha’da yaşayan İngiltere vatandaşı Grace Llyod ve annesi Elllie Llyod oldu. 11 yaşındaki Grace Llyod, Hristiyan kimliğinin altını çizdiği sosyal medya mesajında, “Bu yıl ramazan ayı boyunca Dünya Başörtüsü Günü için bağış toplamak ve başörtüsü hakkındaki farkındalığı artırmak için başörtüsü takıyorum” ifadelerini kullandı. Küçük kız, başörtüsü kampanyasında yer alarak dini ön yargılara, nefrete ve onu çevreleyen İslamofobiye karşı mücadeleye katkı sağlamak istediğini vurguladı.


MORMON KATILIMCI DA VAR

Kampanyanın bir diğer katılımcısı da ABD’nin Salt Lake City kentinde yaşayan Mormon inancına mensup Kayla Hajji oldu. Sosyal medyadan başörtülü fotoğrafını paylaşan Hajji, şu ifadeleri kullandı: “Mensup olduğum topluluktaki insanların, İslamın terörle veya hakkında medyada anlatılan korkunç şeylerle bir ilgisi olmadığını anlamalarına yardım etmek istiyorum. Dolayısıyla, eğer 30 gün boyunca başörtüsü takmak bana inanç kardeşlerimin neler yaşadığını görme fırsatı verecekse, onların mücadelesini ve zaferlerini daha iyi anlayabileceğimi düşünüyorum.”

#Başörtü
#Destek
#Hristiyan
6 yıl önce