|

İftar vakti buradan aç geçemezsiniz

Gümüşhane-Erzincan karayolu üzerindeki Kırıklı köyünde yıllardır her Ramazan ayında yoldan geçenler için ücretsiz iftar yemeği veriliyor. Özel kurulan mutfakta yemekleri yapan aşçı, günde 4 çeşit yemek hazırlıyor ve yoldan geçenlerle köylüler birlikte iftar sofrasına oturuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:47 - 19/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Günde ortalama 80 kişilik yemeğin hazırlandığı Kırıklı Köyünden geçen yolcular meydandaki sofralara buyur ediliyor.
Günde ortalama 80 kişilik yemeğin hazırlandığı Kırıklı Köyünden geçen yolcular meydandaki sofralara buyur ediliyor.

Gümüşhane-Erzincan karayolu üzerindeki Kırıklı köyünde 13 yıldır her Ramazan ayında yoldan geçenler için ücretsiz iftar yemeği veriliyor. İl merkezine 24 kilometre mesafedeki Kırıklı köyünde eski muhtar merhum Alim Aşkın tarafından başlatılan hayırlı gelenek nesilden nesile aktarılarak devam ettiriliyor.

GÜNDE 4 ÇEŞİT YEMEK ÇIKIYOR

Merhum Aşkın’ın işlek bir karayolu kenarındaki köy kahvesinde bir iftar saatinde kamyon sürücüsünün ekmek-zeytinle iftar yaptığını görmesinin ardından başlayan gelenek ilk yıllarda köylülerin evlerinde yemek yaparak getirmesiyle başladı. Daha sonra sırf bu hayırlı gelenek için köyde özel mutfak kuran köylüler, sadece Ramazan ayında çalışmak üzere aşçı ve yardımcı tutarak bu hizmeti her iftarda 4 çeşit yemekle her gün farklı çeşitle zenginleştirdi.

BU İŞ GÖNÜL İŞİ

Kırıklı köyü muhtarı Hasan Yağız, geleneklerini bilenlerin iftar saatine göre kendini ayarlayıp buraya gelip iftarını yapıp sonra tekrar yoluna devam ettiğini anlattı. Yemek için haırsever vatandaşların para verdiğini belirten Yağız, “Biz de kumanya alıp mutfağımıza getiriyoruz. Aşçımız yemeğini yapıp kahvenin yanındaki alanda köylülerin yardımıyla sunularak yürütülüyor” dedi. Vatandaşların bu hizmet için sürekli dua ettiğini kaydeden Yağız, “Bu iş gönül işi” diyerek hizmetin önemini vurguladı.

#İftar
#Ramazan
#Gümüşhane
6 yıl önce