|

Kardeşlik sofrası

Türkiye ve Kazakistanlı davetliler kardeşlik iftarında buluştu. İki ülke arasındaki bağları güçlü tutmak için 12 yıldan beri düzenlenen iftara yaklaşık bin kişi katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:15 - 12/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Kardeşlik sofrası
​Kardeşlik sofrası

Bağcılar Belediyesi ile Almaata’nın Almalı Belediyesi işbirliğinde Kazakistan’da kardeşlik sofrası kuruldu. Türkiye ve Kazakistanlı Müslümanları aynı sofrada buluşturan etkinliğe yaklaşık bin davetli katıldı.

KARDEŞLİĞİMİZ EBEDİ

Her yıl bu etkinliği heyecanla beklediklerini belirten Kazaklı davetliler, "Soydaşlarımızla aynı sofrada iftar yapmak bizi çok mutlu ediyor" dedi. "İki ayrı devlet olsak da kardeşlikte biriz" diyen Türkiye’nin Almaata Başkonsolosu Rıza Kaan Yılmaz da "Kardeşliğimiz asırlardır eksilmeden devam ediyor. Geçmişte atalarımız birlikte yaşadılar. Her daim bir ve beraber olacağız" açıklamasında bulundu.

B
İRLİKTE YAŞIYORUZ

40 yıldır Kazak Türkleriyle aynı ilçede yaşadıklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı da, "Bağcılar Belediyesi olarak 12 yıl önce başlattığımız kardeşlik sofrası geleneğini devam ettirmekten dolayı da büyük bir mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

#Bağcılar
#Almaata
#Kazakistan
#Türkiye
7 yıl önce