|

Ramazan’da kitap şöleni

Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı 40. kez açıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılmasıyla Fatih Camii avlusunda açılan fuar, bugün de Büyük Çamlıca Camii ve Ankara’da Hacı Bayram Veli Camii'nde faaliyete geçecek. 150’den fazla yayınevi, binlerce kitabı 17 Nisan’a kadar okurla buluşturacak.

04:00 - 31/03/2023 الجمعة
Güncelleme: 00:39 - 31/03/2023 الجمعة
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “40. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı”nın açılışını yaptı.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “40. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı”nın açılışını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı ve Vakıf Fuarcılık tarafından Fatih Camisi’nin avlusunda düzenlenen “40. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı”nın açılışını yaptı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin yapıldığı açılışta konuşan Erbaş, gençlerin ve çocukların kitapla buluşmasının önemini vurguladı. Kitap okunması için çaba sarf ettiklerini dile getiren Erbaş, “İstiyoruz ki milletimizin kitap okuma oranı yükselsin. Buna katkı sağlamaya çalışıyoruz. Kitap okuma oranının diğer ülkelere kıyasla daha da yükselmesini arzu ediyoruz. Son yıllarda güzel bir artış var. Gençlerimizin kitap okuma sayılarının arttığını görüyoruz. Bu bizi sevindiriyor. Bizim medeniyetimiz kitap medeniyeti, kütüphane medeniyeti. Bu millet, kitaba ve kütüphaneye sahip çıktığı zamanlarda hep ilerlemiş, hep yükselmiş. Kitaptan ve kütüphaneden uzaklaştığı zamanlarda gerilemiş. Dolayısıyla biz istiyoruz ki madem ki medeniyetimizin temeli okumaya, ilme, bilgiye, hikmete, irfana dayanıyor, bilgimizin artması, irfanımızın gelişmesi için mutlaka okumamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş.

ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİKLER YAPILACAK

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan da fuarın, geçen senedekinden çok daha güzel olduğunu belirterek, “Fuara katılanlar çok memnun kalıyor. Herhalde, bu kitap fuarı nereye en çok yakışır denilse, burası en çok yakışacak yerlerden bir tanesidir.” dedi. Eski Diyanet İşleri Başkanlarından Tayyar Altıkulaç’a kitap hediye eden Erbaş, açılış kurdelesini kestikten sonra fuarı gezdi. Deprem bölgesindeki çocuklar için kitap bağışının da kabul edildiği fuar, 17 Nisan’a kadar devam edecek. İlim, edebiyat, tarih, kültür ve sanat, aile, genç ve çocuk gibi birçok başlıkta kitabın yer alacağı fuarda, çocuklara özel etkinlikler de yapılacak.

150’den fazla yayınevi olacak

Her yıl Ramazan ayında düzenlenen ve geleneksel hale gelen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, İstanbul’da Fatih Camii’nin ardından bugün Büyük Çamlıca Camii ve Ankara’da Hacı Bayram Veli Camii’nde de kitapseverlerle buluşuyor. 17 Nisan 2023 tarihleri arasında açık kalacak fuarda, söyleşi ve imza programlarının yanı sıra çeşitli kültürel etkinliklere de yer verilecek. Fuarda 150’den fazla yayınevinin binlerce kitabı okuyucularla buluşacak. İlim, Edebiyat, Tarih, Kültür ve Sanat, Aile, Genç, Çocuk gibi birçok kategoride kitabın yer alacağı fuar süresince çocuklar için Karagöz, Hacivat, Nasrettin Hoca gibi geleneksel kültürümüze uygun oyunlar ve etkinlikler sahnelenecek.



#Ramazan
#Diyanet işleri Başkanlığı
#Ali Erbaş
#Kitap ve Kültür Fuarı
#Deprem Bölgesi
1 عام قبل