|

Ruhu doyuran en iyi kitaplar

Bize manevi iklimini yaşatacak en önemli araç kitaplardır. Geçtiğimiz hafta açılan Beyazıt’taki kitap fuarına gittik ve Ramazan ayında mutlaka okunması gereken kitaplardan bir liste çıkardık. Başında Kur’an-ı Kerim ve meali var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2015 Salı
Güncelleme: 22:59 - 22/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Ramazan ayının manevi atmosferini en güzel hissettiren aracılardan biri de kitaplardır. Bu listenin başında ise hiç şüphesiz Kur'an-ı Kerim ve meali gelir. Her yıl Ramazan ayında Beyazıt Meydanı'nda açılan Kitap ve Kültür Fuarı'nda bu anlamda hem her boyutta rahatça okuyacağımız Kur-an'ı Kerim ve hem de farklı farklı isimlerin kalemlerinden çıkma meal bulmak mümkün. Ayrıca bir ay boyu ruhumuzu besleyecek çok sayıda dini kitap da yine bu fuarda. 205 yayınevinin birbirinden değerli yazarların eserlerini okuyucularla buluşturan fuarı sizin için gezdik. İz Yayınları'nın standında görevli Ömer Tofa geçmişten günümüze bize şu kitapları önerdi: İsbehani'den ''Peygamber Efendimizin Edep ve Ahlakı”, Nedvi'den “Rahmet Peygamberi”, Metin Karabaşoğlu'ndan “Peygamberimizin Bir Günü”, Ömer Faruk Dönmez'den “Hamza” ve Rasim Özdenören'den “Gül Yetiştiren Adam”



DOĞRU OKUMALAR YAPILMALI


İlahi aşk adı altında gençlerimize çok yanlış kitaplar okutulduğunu söyleyen Hayat Yayınları sahiplerinden Necati Bayrak ise gençler için şu kitapları tavsiye etti: Zekeriya Efiloğlu ''Bana Aşkımızı Anlat”, Gazanfer Sanlıtop “Herşeyi Allahtan İste", Seyit Ahmet Uzun “Kabirde İlk Gece”, Mehmet Ali Bulut “Sofra Başı Sağlık Sohbetleri” Mehmet Nezir Gül “Peygamberimizin Sünnet ve Tavsiyeleri” ve Nurdan Damla “40 Adımda Muhteşem Peygamber”



RAMAZANIN AYRILMAZ BİR PARÇASI


Ötüken Neşriyat'tan Kadir Yılmaz okuyucular için Şefik Can'ın Mevlana'dan tercüme ettiği 6 ciltlik Mesnevi'yi, Mitat Enç'in Selamlık Sohbetleri'ni Celaleddin Suyuti'nin Halifeler Tarihi'ni ve yine Şefik Can'dan Mesnevi Hikâyeleri kitabını önerdi. Profil Yayınları'ndan Osman Küçük'ün önerileri de şunlar: Fatma Barbarosoğlu "Ramazanname", Ömer Lütfi Mete “Allahsız Müslümanlık” Münib Engin Noyan “Kur'an Günlüğü”.



Dua ve zikirler kitabı


İnkılab Yayınlarında yeni çıkan Mustafa Kadıoğlu'nun “İbadetin Özü Dua ve Zikirler” kitabı Ramazan ayında da yapılabilecek dualar ile Müslümanlara yardımcı olacak. Yine şunları da okuyabilirsiniz: Fatımatüz Zehra Kamacı'dan “Hz. Peygamberin Günlük Hayatı”, Umit Dericioğlu'ndan “Gözümün Nuru”.



Tasavvufa yöneliş


Sufi Kitap'ın öne çıkan kitap listesinde ise şunlar var: Tuğrul İnançer'in “Gönül Gözü”, Mahmud Erol Kılıç'ın “Tasavvufa Giriş”, Amerikalı Müslüman yazar Prof. Dr. Robert Frager'in “Sufi Terapistin Sohbet Günlüğü”, Sultan Veled'in “Aşkname”si.


#Ötüken Neşriyat
#Şefik Can
#Ramazan
#Zekeriya Efiloğlu
#Gazanfer Sanlıtop
#Sufi Kitap
9 yıl önce