|

​Sınır ötesinde gönül sofraları

İftar sofralarını sınır ötesine taşıyan Bağcılar Belediyesi çok sayıda gurbetçinin yaşadığı Almanya ve Fransa’da gönül sofraları kurdu. İftar sofralarına Türklerin yanı sıra yabancılar da katıldı

Yeni Şafak
22:43 - 7/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 19:46 - 6/07/2014 Pazar
Yeni Şafak
Ramazan
Ramazan

Bağcılar Belediyesi Almanya ve Fransa’da da gönül sofraları kurdu. Hamm Büyükşehir Belediyesi ile Almanya’da, UETD ile Fransa’da kurulan iftar sofralarına gurbetçilerin yanı sıra çok sayıda Alman ve Fransız da katıldı. Bağcılar Belediyesi Türkiye’de aynı mahallede oturanları aynı sofrada buluşturarak yaşattığı bu güzelliği sınır ötesine taşıdı. 


FARKLI KÜLTÜRLER BİR ARADA

Almanya ve Fransa’da kurulan iftar sofraları gurbetçilerin buluşmalarına vesile olurken, Alman ve Fransızların da katılımlarıyla farklı dinlere mensup olanları da bir araya getirdi. Almanya’da gerçekleştirilen iftar programına Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann’ın yanı sıra Essen Muavin Konsolosu Ahmet Davaz, Bosna Hersek Konsolosu Admir Adovic de katıldı. 


GENİŞ KATILIM OLDU

Fransa’da kurulan iftar sofrasına ise UETD (Avrupalı Demokratlar Birliği) Strasbourg Başkanı İrfan Duman’ın yanı sıra Strasbourg Başkonsolosu Serdar Cengiz, Strasbourg Başkonsolosu Din Ateşesi Fevzi Hamurcu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ateşesi Arif Kopuz, Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi Başkatibi Zeki Öztürk katıldı.


BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN ARTMASINA VESİLE OLUYOR

Almanya’da ve Fransa’da kurulan gönül sofralarında birlik mesajları verildi. Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Petermann “İftar sofraları geleneksel hale geldi, birlik ve beraberliğimize vesile oluyor” derken, UETD Başkanı Strasbourg Başkanı İrfan Duman ise komşuları, gurbetçileri aynı sofrada bir arada görmekten çok mutlu olduğunu ifade etti.


#Bağcılar
# Almanya
#Fransa
10 yıl önce