|

Suriyelilere Halil İbrahim Sofrası

Sofraya misafirsiz oturmadığı anlatılan Hz. İbrahim'in bu adetinden dolayı cömert insanların verdiği yemek davetleri için kullanılan ''Halil İbrahim Sofrası'' sözü Şanlıurfa'da hayat bulmaya devam ediyor.

Yeni Şafak
13:36 - 10/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:46 - 10/07/2014 Perşembe
AA
Suriyelilere "Halil İbrahim Sofrası''
Suriyelilere "Halil İbrahim Sofrası''

Şanlıurfa'da kurulan iftar sofralarından ihtiyaç sahibi sığınmacılar da istifade ediyor.


Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyelilere ev sahipliği yapan şehirlerden Şanlıurfa'da, sığınmacılara yönelik insani yardım faaliyetleri devam ediyor. Yıl boyu sürdürülen yardımlar ramazanda daha da yoğunlaşıyor.



Misafirler ise kentte yaşadığı rivayet edilen Hz. İbrahim'in bıraktığı en güzel adetlerin başında gelen misafirperverlik ve cömertlik örneğiyle karşılanıyor. Sofraya misafirsiz oturmadığı anlatılan Hz. İbrahim'in bu adetinden dolayı cömert insanların verdiği yemek davetleri için kullanılan ''Halil İbrahim Sofrası'' sözü ise kentte hayat bulmaya devam ediyor.



Şehrin farklı noktalarına kurulan iftar çadırlarında Türk vatandaşların yanı sıra daha çok kentte misafir edilen Suriyeli sığınmacılara, sıcak yemek ikram ediliyor.



Eyyübiye Belediyesi tarafından oluşturulan iftar sofrasından ise daha çok ihtiyaç sahibi sığınmacılar istifade ediyor.



Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yaptığı açıklamada, hayırseverlerin katkılarıyla çoğunluğu Suriyeli bin 500 kişiye iftar verdiklerini söyledi.



Ramazan dolayısıyla Türkiye'nin birçok ilinde iftar sofralarının kurulduğunu belirten Ekinci, şunları kaydetti:



"Bizim soframızın ayrı bir özelliği var. Çünkü şehrimizdeki 300 bine yakın sığınmacının yarısı kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde yaşıyor. Bu insanların çoğu yardıma muhtaç. Ramazan vesilesiyle kurduğumuz iftar sofralarında çok şükür Halil İbrahim bereketi var. Buraya gelen misafirlerimiz oruçlarını huzur içinde açıyor."



Ekinci, birçok ailenin de Suriyeli misafirleri iftara davet ettiğini sözlerine ekledi.



 Suriyeli sığınmacılar ise misafirperverliklerinden dolayı Türk halkına teşekkür etti.


 

#şanlıurfa
#iftar
#ramazan
10 yıl önce