|

Tokyo Camisi hem mahzun hem canlı: Dayanışma ruhu diri tutuluyor

İslam’ın Japonya’daki nişaneleriden kabul edilen Tokyo Camisi, salgın şartlarında rahmet iklimi Ramazan’ı bu yıl buruk yaşıyor. Vakit ve cuma namazlarına ara verilen camide, salgın tedbirlerine rağmen, YouTube kanalında online eğitim, sohbet ve günlük aktivitelerle dayanışma ruhu canlı tutulmaya çalışılıyor.

Haber Merkezi
01:00 - 18/05/2020 Pazartesi
Güncelleme: 23:44 - 17/05/2020 Pazar
Yeni Şafak
​Tokyo Camii iç görüntüsü
​Tokyo Camii iç görüntüsü

Türkiye'den binlerce kilometre uzaklıktaki Japonya'nın metropol başkentinde İslam'ın nişaneleriden kabul edilen Tokyo Camisi, salgın şartlarında rahmet iklimi Ramazan'ı bu yıl buruk yaşıyor. Ülkedeki Müslümanların uğrak yeri cami, her mevsim vakit ve cuma namazlarında hem Japon hem de farklı milletlerden ziyaretçilere ev sahipliği yaparken Kovid-19 süreci, cami ile cemaatin ayrılmasına sebep oldu. Müştemilatındaki İslami objeleri, bünyesindeki konferans salonu, kütüphanesi, avlusu, helal marketiyle birçok insanın ihtiyacına hitap eden camide alınan tedbirler kapsamında cemaatle namaza ara verildi. Tedbirlerin Ramazan ayında da sürmesi, her yıl misafirperverliğini bu ayda zirveye ulaştıran caminin, rahmet mevsimini buruk ve mahzun yaşamasına sebep oluyor.


ETKİNLİKLER YOUTUBE’DA
  • Tokyo Camisi Koordinatör Din Görevlisi Muhammed Raşit Alas, camide vakit ve cuma namazlarının eda edilemediğini belirterek, tedbirlere rağmen, caminin faal yapısının "Tokyo Camisi YouTube" kanalında verilen online eğitim, sohbet ve günlük aktivitelerle dayanışma ruhunun canlı tutulmaya çalışıldığını söyledi. İftar öncesinde o günün Kur'an-ı Kerim cüzünün okunduğunu belirten Alas, ekranda Japonca mealinin de alt yazıyla gösterildiğini söyledi. Alas, cami personellerinden Şimoyama Şigeru’nun, iftar öncesinde Japonlara hitaben İslam dinine ilişkin Japonca kısa sohbetler verdiğini söyledi.
#Tokyo Camii
#Japonya
#Etkinlik
#Youtube
#Online
#Eğitim
#Sohbet
4 yıl önce