|

Yerin 110 metre altında iftar

Türkiye’nin en büyük şehir içi tünel projelerinden olan Konak Tüneli’nde çalışan işçiler, yerin 110 metre altında iftar bereketini birlikte yaşadı.

Yeni Şafak
22:53 - 3/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 19:56 - 2/07/2014 Çarşamba
AA
Yerin 110 metre altında iftar
Yerin 110 metre altında iftar

İzmir’de kent içi ulaşımı rahatlatacak Konak Tünelleri projesinde üç vardiya devam eden çalışmalara iftar arası veren işçiler, yerin 110 metre altında Ramazan sevinci yaşadı. Yıl sonuna kadar trafiğe açabilme hedefi kapsamında durmaksızın devam eden proje, Ramazan ayında da hız kesmeden devam ediyor. Konak ve Yeşildere arasındaki bin 674 metrelik mesafeyi bağlayacak 4 tünelin iki ucunu birbirine kavuşturmak için 130 işçi yerin altında çalışıyor. Ramazan ayıyla birlikte akşam vardiyasına gelen işçiler, kazı ve dolgu çalışmalarına iftar saatinde ara vererek kurulan sofralarda oruçlarını açıyor. Ramazan ayı nedeniyle Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından, Konak Tünelleri Yeşildere çıkışına yakın bir bölgede iftar programı düzenlendi. Bir süre sonra üzerinden araçların geçeceği tünele kurulan sahra mutfağında tabldotlarını alarak masalara oturan işçiler, tünelin dışından ezanın okunduğu haberinin ulaştırılmasıyla oruçlarını açtı.


BİR AİLE GİBİ

Organizasyonla ilgili açıklama yapan Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu “zorlu ve hassasiyet gerektiren bu projeyi yürüten ekibin bir aile dayanışması içinde çalıştığını”, Ramazan ayı nedeniyle bu aileyi bir sofrada bir araya getirmek istediklerini anlattı. 


#Yer
# 110 metre
# altında
10 yıl önce