|

Royal halı yola devam dedi

Gaziantep’in ünlü halı markası Royal Halı ve Pierre Cardin Halı, yönetimi TMSF’ye devrinden sonra Kıbrıs’da 150 bayinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Royal Halı ve Pierre Cardin Halı Genel Müdürü Adnan Kılınçoğlu, şirket olarak bayilere daha da azimli çalışacaklarını ve halı üretimine devam edeceklerini belirterek güven mesajı verdi.

Yeni Şafak ve
14:49 - 14/10/2016 Cuma
Güncelleme: 11:52 - 14/10/2016 Cuma
Diğer

Ünlü halı markası Royal Halı ve Pierre Cardin Halı, yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na ( TMSF) devrinden sonra 11-13 Ekim 2016 tarihleri arasında Kıbrıs Girne Cratos Hotel'de bayi toplantısı yaptı. 150 bayinin katıldığı toplantıda konuşan, Royal Halı ve Pierre Cardin Halı Genel Müdürü Adnan Kılınçoğlu, Royal Halı'nın üretimini aksatmadan yoluna devam edeceğini açıkladı.



BU SÜREÇTEN UMUTLUYUZ


Halı sektörünün içinden geldiğini ve Gaziantep'deki firmalarda çeşitli kademelerde çalıştığını belirten Kılınçoğlu, “Royal Halı ve Pierre Cardin Halı olarak göreve geldiğimiz Ağustos ayından beri zorlu bir süreci atlatmayı amaçladık. Şirkette çalışan işçilerimizi bir araya topladık, üretime devam edeceğimizi anlattık. Kalitemizden ödün vermeyeceğimizi söyledik. Marka değerimizi koruyarak bayilerimizi mağdur etmeden yola devam edeceğimizi açıkladık. Sonrasında da müşterilerimiz olan bayilerimiz ile bir araya gelmek istedik. Bu bağlamda da bayilerimize de fikirlerimizi ve yol haritamızı anlattık. Onlarda bize olumlu dönüş yaptılar. Yüzde 90 gibi bir bayi ile yolumuza devam ettik. 18 ana bayimiz vardı. 14 ile yola devam kararı aldık. Bu bayilerimizde süreci desteklediler. Sonrasında yeni kalite ürünler üzerinde çalışmaya başladık. Şu an da yüzde 80 kapasite ile fabrika üretimimiz devam ediyor. Göreve geldiğimiz günden beri tüm bayilerimize siparişlerimize göre sevkiyatlarımız kesintisiz yapılıyor. İşçilerin maaşları vardı onları ödedik. Şunu belirtmek isterim ki; TMSF sürecinden sonra yönetim kurulu başkanımız Mehmet Ali İslamoğlu, Yaşar Atılgan, Mahmut Birlik bu süreçte diğer üyelerimiz ile beraber bize destek verdi. Ali Bey, şirkete geldi, fabrika çalışanları ile görüştü. Bu süreçten çok umutluyuz” dedi.



BAYİLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPTIK


Kıbrıs'ta gerçekleştirdikleri bayi toplantısının önemine dikkat çeken Kılınçoğlu, “Göreve geldiğimiz iki aylık süreçte ana bayilerimiz fabrikayı ziyaret etmişlerdi. Bu süreçten sonra da bayi ziyaretleri de yapmıştık. Ancak süreç noktasında bayilerimizin endişeleri vardı. Bilgi kirliliğinin verdiği rahatsızlıktan dolayı bir organizasyon yaptık. Burada bilgilendirme toplantısı yaptık. Elimizdeki verilerle yola devam edeceğimizi bayilerimize anlattık. Oldukça başarılı ve olumlu sonuçlar aldığımızı düşünüyorum. Royal Cardin ve Pierre Cardin olarak yeni kalite tasarımları hazırlıyoruz. Şu an standlarda tanıtımlarını yapıyoruz. Büyük ilgi görüyor. Tüm bayilerimize sıkıntıların atlatıldığını, fabrikanın çalışacağını kendilerine anlatmak istedik. Bunu sözlü olarak değil, yeni kalite ürünlerde çalışarak yaptık. Yaptığımız hammadde alımları, üretimler, dokuma tezgahlarının iplik bölümünün müşteri ve tedarikçilerle beraber şu an yoluna devam ettiğini verilerle kendilerine anlattık. Endişelerini giderdik. Olumlu dönüşler alıyoruz, bayilerden çalışmak istemediğini belirtenlerden bile şimdi geri dönüşler alıyoruz. Bu bizi çok sevindirdi” diye konuştu.



HEDEFLERİMİZİ DAHA DA BÜYÜTTÜK


Öncelikli hedeflerinin halı bölümünde 3 milyon metrekare üretim kapasitesinin aşmak olduğunu belirten Kılınçoğlu, “Bunun yanında bünyemizde yer alan Royal İplik firması da yurtdışında ciddi alıcıları olan günlük 2 bin 100 ton kapasiteli, aylık 63 bin ton olan bir tesisimiz var. Bunun için Hollanda ve Belçika'ya seyahatlerimiz olacak. Türkiye'nin önde gelen firmalarının ürün tedariğinde bulunduğu ciddi anlamda üç büyük firma ile çalışıyoruz. Hedefimizde iki büyük firma daha var. Ayda 750 ton ürün çekme kapasitesi olan bir çalışma olacak. Halı bölümünde de kaliteyi düşürmeden yeni tasarımlar ve AR-GE çalışmaları ile yolumuza devam etmek. Üretim artıkça yeni istihdam olanakları da olacak. Portföyümüze yeni bayilerde, müşteriler kazandırmak için çalışıyoruz. Kazanacağımız yeni bir bayi firmamızın değerini daha da yükseltecektir. Sonuçta firma karlı bir şirket ve bu şirket çalışacaktır. Marka değerini koruduktan sonra karlı bir şirketinde satılması daha kolay olacaktır. Bu konuda takdir TMSF'nindir. Royal Halı halka açık bir şirket. Böyle bir süreçten sonra devam etmesi milli bir görevdir. Ülkenin malına milli bir şuur ile hareket ederek kalitesini yükseltme çabasındayız” dedi.







#halı
#royal
#royal halı
8 yıl önce