|

Sağlık Bakanlığı İŞKUR aracılığı ile 8 bin işçi alacak! En çok alım temizlik ve güvenlik görevlisi kadrolarında... İşte başvuru tarihleri ve şartları

Sağlık Bakanlığı 8 bin sürekli işçi alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı başvuru ekranı, 26 Şubat tarihinde yoğun ilgi görüyor. Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvurusu İŞKUR üzerinden devam ediyor. 2024 yılında ilk etapta 8 bin işçi alımı duyurusunu paylaşan Sağlık Bakanlığı, İŞKUR üzerinden süreci sürdürecek. İşçi alımında en çok alım 3550 temizlik görevlisi ve 3.250 güvenlik görevlisi kadrolarında olacak. 2024 Sağlık Bakanlığı işçi alımı şartları nelerdir, nasıl başvuru yapılır? İşte başvurulara ilişkin bilgiler...

11:34 - 26/02/2024 Pazartesi
Yeni Şafak
Sağlık Bakanlığı işçi alımı
Sağlık Bakanlığı işçi alımı

Sağlık Bakanlığı bünyesine Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlara göre 8 bin sürekli işçi ve 27 bin sözleşmeli personel alımı gerçekleşecek. Alımlar İŞKUR üzerinden yapılacak. Peki Sağlık Bakanlığı işçi alım, personel alımı şartları neler? İşte tüm detaylar...

Sağlık Bakanlığı 8 Bin İşçi Alımı İŞKUR Başvuru Ekranı

Sağlık Bakanlığı İŞKUR başvuru ekranı, 24 Şubat Cumartesi günü erişime açıldı. Adaylar, aşağıdaki ekran üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

Sağlık Bakanlığı Temizlik Görevlisi Alımı Başvuru Şartları

Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir;

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan şartları taşımak. (Yabancı uyruklu adaylar tercih yapamayacaktır.)

Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.

Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmak (23/02/1984 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).

Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer belgelere son başvuru tarihi itibarıyla sahip olmak.

Görevini devamlı yapmasına engel akıl hastalığı bulunmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.

ÖZEL ŞARTLAR:

EN AZ 5 YILLIK İLKOKUL (YETİŞKİNLER II.KADEME EĞİTİMİ BAŞARI BELGESİNE SAHİP OLANLAR DAHİL) MEZUNU OLMAK.

MESLEK VE KADRO DAĞILIMI BELLİ OLDU

Sürekli işçi kadrolarının meslek ve kadro sayısına göre dağılımları şöyle:

Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı (84), biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı (127), elektrikçi (Genel) 144, ısıtma ve sıhhi tesisatçı (143), inşaat boyacısı (64), klinik destek elemanı (600), güvenlik görevlisi (3 bin 250), marangoz (32), oto bakım onarımcısı-otomotiv mekanikçisi (2), oto elektrikçisi (2), otomotiv kaportacısı (2), temizlik görevlisi (3 bin 550).

8 BİN İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

İlan edilen kadrolara başvuran adaylar, İŞKUR tarafından Bakanlığa bildirilecektir. İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 12 nci maddesinin 3 üncü fıkrası hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın Bakanlığa doğrudan noter kurası ile belirlenecektir.

Kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.



#işkur
#işçi alımı
#typ
#temizlik görevlisi alımı
#güvenlik alımı
#sağlık bakanlığı
2 ay önce