|

3 bin 217 sandık şaibeli

AK Parti, seçim sonuçlarına itiraz çerçevesinde Ankara’da da İl Seçim Kurulu’na başvurdu. AK Parti Ankara İl Başkanlığı, 25 ilçesinin tamamında ve 3 bin 217 sandıkta usulsüzlüklere itirazda bulundu.

Fazlı Şahan
04:00 - 3/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 04:25 - 3/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Hakan Han Özcan basın mensuplarına açıklama yaptı.
Hakan Han Özcan basın mensuplarına açıklama yaptı.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, sandık tutanaklarının farklı şekillerde birleştirildiğini ve bu birleştirmelerin sayım döküm çizelgeleriyle uyuşmadığını tespit ettiklerini söyledi. Özcan, Ankara genelinde 12 bin 180 sandıkta 3 milyon 362 bin 639 oy kullanıldığını hatırlatarak, “Bu oylardan 108 bin 680’inin geçersiz sayıldığını tespit ettik. Bu durum karşısında teşkilatımız ve hukukçularımızla birlikte tüm sandık sonuç tutanaklarını inceledik ve bunun neticesinde elde edilen hataları ve eksiklikleri bugün (dün) ilçe seçim kurullarına müracaat ederek itirazımızı gerçekleştirdik” dedi.

BAŞVURULAR YAPILDI

Ankara’nın 25 ilçesinde teşkilatlarının ilçe seçim kurullarına itirazlarını yaptıklarını belirten Özcan, “Şu ana kadar tespit edilen çetelelerle tutanaklar ve oy birleştirme yerlerindeki kaydırmaları tespit ettiğimiz bariz usulsüzlükler var” ifadelerini kullandı.

OYLARI SIFIR GİRMİŞLER

“Ne kadar oyda usulsüzlük tespit edildiği” sorusuna Özcan, “Ankara’da, geçersiz oyların dışında ilçelerimizde 3 bin 217 sandıkta usulsüzlük tespit ettik. Bu ilçelerde, diyelim ki ilçe belediyesinin oyu 100 küsur, mecliste aynı 100 küsur ama büyükşehirde 1 oy ya da 0 oy. Çetelelerle ve tutanaklarla tespit ettiğimiz bunlar. 3 bin 217 sandık, bu da neredeyse sandıkların 3’te 1’ine tekabül ediyor. Büyükşehirdeki oyların tümüne ve ilçelerdeki 3 bin 217 sandıkta böyle usulsüzlük ve uygulamalar var” diye konuştu.

#​AK Parti
#Hakan Han Özcan
5 yıl önce