|

317 vekil açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "317 milletvekilimizle AK Parti, parlamentonun hiç şüphesiz domine eden, parlamentoyu sürükleyen gücü olacak ama burada el birliğiyle milletimizin bu 1 Kasım seçimlerinde vermiş olduğu sonuçları gözden geçirerek yeni Türkiye'nin inşası, istikametinde adımlarımızı atacağız" dedi.

Yeni Şafak
17:47 - 5/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 17:50 - 5/11/2015 Perşembe
AA

Partisinin teşkilat üyeleriyle bir otelde bir araya gelen Kurtulmuş, seçim çalışmaları sırasında katkı sağlayanlara teşekkür etti.



Kurtulmuş, en büyük teşekkürü milletin hak ettiğine dikkati çekerek, "Milletimiz gerçekten büyük bir ferasetle büyük bir millet olduğunu bir kere daha göstermiş, 7 Haziran sonrasında ortaya çıkan tabloyu derin bir irfanla, derin bir anlayışla değerlendirmiş ve bu değerlendirmenin sonucunda da Türkiye'de 1 Kasım seçim sonuçlarını ortaya koymuştur" diye konuştu.



Kurtulmuş, 1 Kasım genel seçimlerinde güvenliğin sağlandığını anımsatarak şöyle devam etti:



"Herkes bu seçimde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da seçim güvenliği bakımından endişe ediyordu ama Allah'a çok şükür hiçbir olay olmadan, hiçbir kimsenin burnu kanamadan, hiçbir şekilde sandıklara gölge düşürmeyecek bir şekilde seçim güvenliği yüzde 100 sağlandı. Memleketimizde insanımız hangi partiye oy vermek istiyorsa rahatlıkla gitti, o partiye oy verdi. Seçim güvenliğinin sağlanmasında emeği geçen polisimize, askerimize, bütün kamu görevlilerimize ve onları çok güzel bir şekilde koordine ederek onların güçlü bir şekilde seçimlere, sandıklara sahip çıkmasına vesile olan bütün yöneticilerimize yürekten teşekkür ediyoruz."



Türkiye'nin her yerinde seçime katılım oranlarının yüksek olduğunu belirten Kurtulmuş, bu durumun Türkiye demokrasisi için iftihar tablosu olduğunu söyledi.



Kurtulmuş, AK Parti'nin tek başına iktidara getirilmesiyle milletin önemli bir tercihte bulunduğunu vurgulayarak, "Ordu'da 7 Haziran seçimlerinden bu yana 10 puanın üstünde bir artışla, yüzde 63,4 ile ciddi bir sonucu ortaya koymuştur. Bunda emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Milletimizden, seçmenimizden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.



Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni "milli takım" olarak değerlendiren Kurtulmuş, "Şimdi farklı partilerden milletvekilleri olarak parlamentoya girdik. Orada da 317 milletvekilimizle AK Parti, parlamentonun hiç şüphesiz domine eden, parlamentoyu sürükleyen gücü olacak ama burada el birliğiyle milletimizin bu 1 Kasım seçimlerinde vermiş olduğu sonuçları gözden geçirerek yeni Türkiye'nin inşası istikametinde adımlarımızı atacağız" değerlendirmesinde bulundu.



"Milletimizin bu seçimde öncelediği şey güven ve istikrardı"

Kurtulmuş, 1 Kasım genel seçimlerinin üzerilerine yüklediği önemli sorumluklar olduğunu kaydederek, şunları söyledi:



"Milletimizin bu seçimde öncelediği şey huzur, güven ve istikrardı. Dolayısıyla huzuru, güveni ve istikrarı temin ve teçhiz edecek, artıracak her türlü adımı atacağız ve inşallah milletimizin bize yüklemiş olduğu bu sorumluluğun gereğini yerine getireceğiz. Bununla ilgili hiçbir şekilde Türkiye'de kamu güvenliğinden, toplumsal güvenlikten taviz vermeden ülkemizin her yerini, her sokağını, her ilçesini herkesin gece, gündüz, sabahlara kadar rahat bir şekilde dolaşabileceği bir memleket haline getireceğiz."



Kendilerine yüklenen önemli sorumluluklardan birinin de ekonomik ve siyasi reformların sürdürülmesi olduğunu belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:



"AK Parti yeni iktidara geliyor değil, 13 yıldır iktidarda. Bu 13 yıl içerisinde hem ekonomide hem siyasette, siyasi ve hukuki reformlarda yaptığımız, atılmış çok güzel adımlar var. Atılamayan adımlar da var. Eksik kalanlar da var. Şimdi, önümüzdeki dönem 1 Kasım iradesiyle ortaya çıkan şey bu eksik kalan, yapılamayan işlerin yapılması, süratle atılamayan bu adımların atılabilmesidir. Türkiye'de ekonomide şimdiye kadar sağlanmış olan makro dengelerin üzerinde inşallah önümüzdeki dönem Türkiye'de üretim devrimini gerçekleştireceğimiz dönem olacaktır. Türkiye yerli ve milli üretimini artıracak, her tarafında çok daha verimli ve üretken bir ekonomiye sahip olacak, güçlü bir ekonomik programı tatbik edecektir."



"Dakika beklemeden yola devam"

Kurtulmuş, sorumluluklarındaki ikinci alanın ise başta yeni anayasa, Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasası, Meclis İç Tüzüğü olmak üzere Türkiye'de eksik kalan siyasi ve hukuki reformların yapılması olduğunu ifade ederek, "Milletin bize 1 Kasım'da verdiği sorumluluk budur ve inşallah bunu gerçekleştirmek üzere yemin ettiğimizin ertesi gününden itibaren kolları sıvayacağız. Hatta şunu söyleyeyim, dün akşam partinin strateji toplantısındaydık. Yani çalışmaya da başladık, bundan sonra hangi adımlar atılacak, neler yapılacak, bunların hepsini hükümet kurulur kurulmaz Allah'ın izniyle dakika beklemeden yolumuza devam edeceğiz" dedi.



Çalışmalardaki üçüncü temel alanın terörün sona erdirilmesi, milli birlik ve kardeşliğin tesis edilmesi olduğunu belirten Kurtulmuş, "Bu memlekette vatandaşlarımız kardeşlikten yana, birlikten yana, bütünlükten yana oy kullanmıştır. Bu kardeşliği sağlayacağız. Bunu bozmak isteyen hangi güç olursa olsun hiçbir iç ve dış gücün ortaya koyduğu fitneye prim vermeden Türkiye'de milli birlik ve kardeşliği sağlayacağız" diye konuştu.



Kurtulmuş, seçimlerde verilen vaatleri gerçekleştireceklerine işaret ederek, hükümet kurulur kurulmaz yapılacak çalışmalara ilişkin 100 günlük acil eylem planı hazırlandığını söyledi.



"7 Haziran'dan ders alındığını" dile getirdiklerini anımsatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:



"7 Haziran'dan sonra özellikle milletimiz bize şunu söylemiş oldu, 'Kibirden, böbürlenmekten, yukarıdan bakmaktan, tepeden bakmaktan vazgeçin'. Biz prensip itibarıyla halkın efendileri değil, halkın hizmetkarlarıyız. Milletimiz bize oy verdi. Hangi durumda, hangi pozisyonda seçilmiş olursak olalım biz milletin sadece hizmetinde olan insanlarız. Bu Allah'ın lütfudur ve milletin ferasetidir. Dolayısıyla hem kibirden, hem israftan vazgeçerek yolumuza devam edeceğiz. Bunları yaparsak düzeldiğimizi, yanlış şeyler yapmayacağımızı, milletin bize güvenmek durumunda olduğunu ve bizim de bu güvene layık olduğumuzu ortaya koyarsak Allah'ın izniyle bu millet bizim elimizi hiç bırakmayacaktır."



#Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş
#seçimler
#ak parti
#milletvekili
8 yıl önce