|

AK Parti İstanbul İl Başkanı'ndan seçim açıklaması

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın, seçim sonuçlarına yönelik olarak AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda açıklama yaptı. Şenocak, "İtirazlarımızı 39 ilçe seçim kurulana bugün saat 15.00 itibariyla teslim ettik" dedi ve hukuki olarak her türlü adımı atacaklarını vurguladı.

Yeni Şafak
15:18 - 2/04/2019 Salı
Güncelleme: 16:26 - 2/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Bayram Şenocak.
Bayram Şenocak.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın, seçim sonuçlarına yönelik olarak AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda açıklama yaptı.

Şenocak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:


Binali Yıldırım beyin sandık tutanağa ve cetvele 127 olarak işlenmiş ama burada bir farklılık var. Bu verileri giren memurlar, bu verileri sadece sıfır olarak kayda girmişler. 2 bin 675 oy var bizim bu şekilde tespit ettiğimiz.

Bunlar YSK'da bu şekilde görünüyor. Bunlar üzerinde gerekli hukuki işlemi başlatacağız. Bizim bu süreç içerisindeki tüm oy kullanan seçmenlerimizin hakkını hukukunu koruyarak süreci o şekilde işletmek istiyoruz.

Ben burada tekrar ilçe seçim kurulunu bu süreci yönetme konusunda daha gayreti davranma konusunda davet etmiş olayım. Birbirini tutan bir sonucu siz veri aktarırken sıfır olarak kaydedemezsiniz.

Geçersiz oyların yeniden sayılması noktasında yine devam ediyoruz. 319 bin 578 geçersiz oy durumuyla karşı karşıyayız.

Bu yeni durumda zarfın içindeki bir pusulanın eksikliği ya da fazlalığı nedeniyle binlerce oyun geçersiz olması durumuyla karşı karşıyayız.

Bin sandıkta 25 bin oy geçersiz olarak kaydedilmiştir.




#AK Parti
#Seçim 2019
5 yıl önce