|

AK Parti' nin iki adayı geri çekildi

AK Parti'nin Diyarbakır' da 6. sıradan aday gösterdiği eski milletvekili Abdurrahman Kurt listeden çekildi. Batman'da ise 2'nci sıra adayı olarak gösterilen eski milletvekili Mehmet Emin Ekmen' in adaylıktan çekildiği bildirildi.

Yeni Şafak
10:59 - 8/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:22 - 8/04/2015 Çarşamba

Ak Parti' nin Diyarbakır' da 6. sıradan aday gösterdiği eski milletvekili Abdurrahman Kurt listeden çekildi. Batman'da ise 2'nci sıra adayı olarak gösterilen eski milletvekili Mehmet Emin Ekmen' in adaylıktan çekildiği bildirildi. Haberi Twitter'dan duyuran Ekmen partisinin önünü açmak amacıyla adaylıktan çekildiğini belirtti. Ekmen, şu açıklamayı yaptı: "Arkadaşlarımızın uyumlu bir çalışma yürütmesine imkan vermek, Batman'ın siyasi coğrafya dağılımına uygun yeni bir adayın belirlenerek partimizin seçimlere daha güçlü ve heyecanlı girmesine fırsat tanımak üzere AK Parti Batman 2. sıra adaylığından yasal süresi içerisinde çekiliyorum."



AK Parti'nin Diyarbakır'da 6'ncı sıra milletvekili adayı Kurt ise adaylıktan çekildiğini belirterek, "Gördüğüm lüzum üzerine adaylıktan çekildim. Daha sonra konuyla ilgili açıklama yapacağım" dedi.



Eski Diyarbakır milletvekili Kurt, Akil İnsanlar Heyeti'nde de yer alıyordu.






#ak parti
#seçim 2015
#2015 genel seçimi
#Mehmet Emin Ekmen
#Abdurrahman Kurt
9 yıl önce