|

Ardahan Seçim 2019 - Ardahan Belediye Başkanlığı Yerel Seçim Sonuçları

Ardahan 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları ne durumda? 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ardahan ilinde hangi adayların kaç oy aldığı sayfamızda. Ardahan Yerel Seçim sonuçları en hızlı şekilde Yeni Şafak Ardahan Yerel seçim sonuçları sayfasında.

Yeni Şafak
21:39 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 16:16 - 27/03/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Ardahan seçim sonuçları.
Ardahan seçim sonuçları.

Ardahan Seçim 2019 Belediye Başkanlığı oy sonuçları. Ardahan ve ilçelerinde hangi adaylar ne kadar oy aldı? Adayların yarıştığı yerel seçimlerde Ardahan seçmeni hangi adaya ne kadar oy verdi? Sandıkların açılıp sonuçların gelmesiyle birlikte Ardahan ilinde seçmenlerin ve tüm kesimin merak ettiği, hangi adayın ne kadar oy aldığıydı. Ardahan ilinde kıyasıya geçen seçim sonuçlarının detaylarına Ardahan 2019 Yerel Seçim sonuçları sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

ARDAHAN

Ardahan ili, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuzeydoğu köşesinde Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve kısmen Doğu Karadeniz'de bulunan, Gürcistan sınırında kurulmuş olan bir il. Batısında Artvin, güneybatısında Erzurum, güneyinde Kars illeri ve doğuda Gürcistan Cumhuriyeti ile sınır teşkil etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kafkaslar'a açılan kapısıdır.

1924 yılında il olmuştur. 1926 yılında Kars iline bağlı bir ilçe olmuştur. 1992 yılında Kars ilinden ayrılarak tekrar il olmuştur.

Ardahan'ın nüfusu 98.907'dir.

Ardahan, ilin coğrafi yapısı ve tarihi geçmişinden kaynaklanan kendine özgü doğal ve tarihi değerlere sahiptir. Ardahan Doğu Anadolu Bölgesi'ne has doğal yapısı ve ikliminin yanında Doğu Karadeniz Bölümü'nün topografyasına, iklimine ve bitki örtüsüne geçiş yerleri ile farklı güzellikleri bir arada barındırmaktadır. Yüksek ovaları, akarsuları, ormanları, zengin çiçek çeşitliliğine sahip yaylaları ve iki gölü ile Ardahan keşfedilmeyi bek­leyen bir doğa cennetidir.

#Ardahan yerel seçim sonuçları
#Ardahan belediye başkanlığı seçim 2019
#Yerel seçim sonuçları Ardahan
#Ardahan seçim sonuçları
#Belediye başkanlığı seçim sonuçları
#Seçim sonuçları
5 yıl önce