|

Bahçeli'den FETÖ uyarısı

MHP lideri Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Akşener'in adaylığına dikkat çekerek, "FETÖ hangi aday çevresinde 100 bin imza etrafında toplanacak bu önemlidir. O zaman Türkiye açısından önemli bir sonuç elde edilmiş olabilir" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/05/2018 Cuma
Güncelleme: 02:52 - 4/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
FETÖ uyarısında bulunan Bahçeli, adaylıklara dair açıklamaları yaptı
FETÖ uyarısında bulunan Bahçeli, adaylıklara dair açıklamaları yaptı

Parti genel merkezinde oluşturulan adaylık başvuru merkezindeki çalışmaları inceleyen MHP lideri Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin imza ile aday olacaklar konusunda dikkat çeken FETÖ uyarısında bulunan Bahçeli, şu açıklamaları yaptı:

Kafamı karıştıran bir konu var. 15 Temmuz darbesinin siyasi ayağı hep tartışıldı. Siyasi ayak üzerinde kesin bir sonuç üzerinden bahsedilemez hale geldi. Nasıl olacak bilemiyorum. Demek ki FETÖ darbe hareketinde bir siyasi ayak var. Siyasi ayağın olduğu yerde siyasi seçmen olur.

HANGİ ADAY ETRAFINDA

Şimdi dikkatinizi çekmek istediğim konu şu; ana muhalefet partisinden 15 vekilin geçtiği partinin başkanı, ısrarla 100 bin imzayla aday olacağım, diyor. Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanı, FETÖ'nün seçmen üzerindeki etkisini takip etmiş midir? FETÖ'nün 100 bin imza ile aday olacak isimler üzerinde odaklanacağı merak konusu olmuştur. Bunlar, hangi adayın etrafında toplanabilir? Bunlar benim kafamı kurcalıyor.

BU KONU DEĞERLENDİRİLMELİ

Bu 100 bin kişinin içerisinde eğer FETÖ, PKK desteğiyle veya buna benzer imkanlarla bir aday taraması yapılacaksa o zaman FETÖ'nün seçmendeki siyasi ayağının hangi aday etrafında toplandığı hakkında bir kanaat oluşabilir. Burası önemlidir. Ne kadar ByLock'çu var, ne kadar görevden alınmış olan var, ne kadar uzaklaştırılmış olan var, bunların ne kadar yakını var? Bunların hepsi hangi aday etrafında düğümlenip 100 bini tamamlayacaksa o zaman Türkiye açısından önemli bir sonuç elde edilmiş olabilir. Bu önemli bir düşüncedir. Yani FETÖ ile mücadele ediliyorsa, FETÖ de hala kendi ısrarını devam ettiriyorsa her konu değerlendirilmelidir."


BBP de cumhur ittifakına katıldı

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal ile Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti. İttifak detaylarının görüşüldüğü ziyaretin ardından Mahir Ünal ile BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç ortak basın açıklaması yaptı. BBP'li Tunç, "Önümüzdeki 24 Haziran seçimlerine BBP, AK Parti listelerinden girecek" dedi. Böylece AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu cumhur ittifakına BBP de dahil oldu. AK Parti Sözcüsü Ünal da, muhalefetin yürüttüğü ittifak pazarlığını eleştirdi. Ünal, BBP adaylarının listeden nasıl aday gösterileceğine ilişkin sorulan soruya "Pazarlık süreci olmadan istişare ile karar verdik. İlgili kurullarımız ile görüşüp nitelendireceğiz" dedi.

#MHP
#Devlet Bahçeli
6 yıl önce