|

Bakan Soylu'dan seçim provokatörü Yavaş ve İmamoğlu'na salvolar: Toplumu tahrik ettiler vesayet amirleri olarak halktan özür diliyorum

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında, seçim gecesi ekranlara çıkıp 'Kazandık, Kılıçdaroğlu yeni cumhurbaşkanımız oldu' diyerek halkı manipüle eden CHP'li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a sert tepki gösterdi. "İki belediye başkanının yaptığı açıklamalar, toplumu yanıltmaya yönelik ve tahrik edici açıklamalardır." diyen Bakan Soylu, "İnsanları tahrik etmenin ne anlamı olabilir? Bu kardeşlerimiz özür dilemiyor, onların adına ben vesayet amirleri olduğum için halktan özür diliyorum." diye konuştu.

23:03 - 17/05/2023 Çarşamba
Güncelleme: 23:09 - 17/05/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Bakan Soylu, seçim gecesi vatandaşları 'kazandık' diyerek manipüle eden İmamoğlu ve Yavaş'a sert çıktı.
Bakan Soylu, seçim gecesi vatandaşları 'kazandık' diyerek manipüle eden İmamoğlu ve Yavaş'a sert çıktı.

Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinin ilk turunda ağır bir yenilgi aldı. Recep Tayyip Erdoğan'dan yaklaşık 2 milyon 600 bin oy fark yiyen CHP liderine, partisinden ve muhalefet cephesinden ağır tepkiler geldi.

Kılıçdaroğlu'nun yardımcıları seçim gecesi seçmenleri manipüle etti: 'Kılıçdaroğlu önde' yalanı

Seçim gecesinde
'13. cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu, öndeyiz, kazanıyoruz
' algılarıyla seçmenlerinin duygularıyla oynayan CHP'li Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, kendisine yöneltilen tepkileri
"Milleti aldatmadık. Elimizde ne varsa, onu söyledik. Sonuçlandı. Şimdi bakıyoruz; kazanan yok."
diyerek geçiştirmeye çalıştı.

Bakan Soylu'dan seçim provokatörü Yavaş ve İmamoğlu'na salvolar: Toplumu tahrik ettiler amirleri olarak halktan özür diliyorum

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tv100 canlı yayında, iki belediye başkanının halkı manipüle eden açıklamalarına sert tepki gösterdi.



"İki belediye başkanının yaptığı açıklamalar, toplumu yanıltmaya yönelik ve tahrik edici açıklamalardır."
diyen Bakan Soylu,
"İnsanları tahrik etmenin ne anlamı olabilir? Bu kardeşlerimiz özür dilemiyor, onların adına ben vesayet amirleri olduğum için halktan özür diliyorum.
" diye konuştu.

"Siyasette söylenenin maliyeti olmaz sanıyorlar ama halk yazıyor"

Bakan konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

İki belediye başkanının yaptığı açıklamalar, toplumu yanıltmaya yönelik ve tahrik edici açıklamalardır. İlk gelen oylar merkezden gelse tam tersi olacak aşağıdan yukarı çıkacak AK Parti veya Cumhurbaşkanı’mız. Bunun üzerinden insanları tahrik etmenin ne anlamı olabilir? Çıkıp özür dilemeliler ama dilemiyorlar. Siyasette söylenenin maliyeti olmaz sanıyorlar ama halk yazıyor. Bu kardeşlerimiz özür dilemiyor, onların vesayet, disiplin, soruşturma amirleri içişleri bakanı olarak benim onların adına halktan özür diliyorum.


#Süleyman Soylu
#Ekrem İmamoğlu
#Mansur Yavaş
#Seçim
#CHP
1 yıl önce