|

Bana icazeti halkım verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye hizmet etmenin, projeler hayata geçirmenin her faniye nasip olmadığını söyledi. Erdoğan, muhalefetin her yapılana karşı çıkmasını eleştirerek, “Kendilerinin bu ülkede dikili ağacı olmadığı için şimdi çıkmış bizim eserlerimize ya çamur atıyorlar. Onlar laf üretir biz icraat üretiriz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2018 Cuma
Güncelleme: 02:37 - 1/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, muhalefetin tutumunu eleştirdi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, muhalefetin tutumunu eleştirdi.

Malatya'da partisinin mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, muhalefetin tutumunu eleştirdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi: Kendilerinin bu ülkede dikili ağacı olmadığı için şimdi çıkmış bizim eserlerimize ya çamur atıyor ya da sahip çıkmaya çalışıyorlar. Neymiş? İstanbul'daki yeni havalimanına ne gerek varmış. Bütün dünya nefesini tutmuş projeyi takip ediyor, bunlara ne gerek var... Kanal İstanbul'a ne gerek var diyorlar. Şehir hastanesine ne gerek var diyorlar. Yerli otomobil projesine ne gerek var diyorlar. Tünellere, otoyollara, havaalanlarına ne gerek var diyorlar. Onlar laf üretir biz icraat üretiriz.

BU KAFAYA TÜRKİYE EMANET EDİLİR Mİ

CHP'nin başındaki zat 2001 yılında yolcusu inmeyen havaalanı diyerek Sabiha Gökçen'i eleştiriyordu. Uçak inmiyordu doğru ama biz geldik Sabiha Gökçen yetmez oldu. Şimdi yeni pist yapıyoruz. Ey Kemal iş bilenin kılıç kuşananındır. Geçen yıl 21 milyonu iç hat, 10,5 milyonu dış hat olmak üzere 31,5 milyon yolcu kullandı. Ey Kemal efendi, sen buraların ne işe yaradığından haberin yok. Bu kafaya Türkiye emanet edilir mi?


KÖPRÜ YAPMAK KOLAYMIŞ!

Bunların bir de cumhurbaşkanı adayı var. Neymiş, köprü yapmak kolaymış. Ya senin partinin ömrü, o köprülerin inşasını engellemeye çalışmakla geçti. İlkinde Demirel'in, ikincisinde Özal'ın, sonuncuda da benim karşıma dikildiniz. Biz sadece 3 tane köprü değil, Marmaray'ı yaptık. Avrasya Tüneli'ni yaptık. İzmit Körfezi'ne Osmangazi Köprüsü'nü yaptık. Ama bunlar bunu anlamaz.

FİZİK ÖĞRETMENİ YETMEZ

Sonuçta karşımıza şöyle bir tablo çıktı. Biz kendi seçim bildirgemizi adeta baştan sonra teknoloji, sanayi, bilim, yatırım, girişim, yazılım, uçak, robot, tasarım kavramlarıyla donatmışız. Onlar hiç adını bile anmamış. Mesela savunma sanayinin yanından geçmemişler. Bunların kafasında ne bilim, ne teknoloji, ne sanayi var. Senin fizik öğretmeni olman bu işleri halletmeye yetmez. Birileri kulaklarına üflüyor, bunlar da meydanlarda esip yağıyor.

İDDİASINI İSPAT EDEMEDİ

Ben AK Parti’yi Pensilvanya’dan icazet alarak kurmuşum. Dedim ki, Muharrem İnce’ye bu iddianı ispat edemezsen namertsin dedim. Hala ispat edemedi. En sonunda dün bir yazarın kitabından bir cümle almış. O yazar da cevap veriyor. Diyor ki “Bu somut bir şey değil, bu soyut bir ifadeydi ve bana da ait değil.” Davayı açtım onu da söyleyeyim. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.

İCAZETİ HALKIM VERDİ

Öyle yok, çok saygın bir annesi var. Öyle zannediyorum ki annesi de bu yalandan dolayı rahatsız oldu. Ya niye yalan söylüyorsun? Genel başkanın yalancı diye sen de yalancı olmaya mecbur musun? Ben Pensilvanya’daki adamdan niye icazet alacağım ya? Yol arkadaşlarımla beraberce oturduk konuştuk, kararımızı verdik. Cezaevinden çıktıktan sonra da partimizi kurduk. Ve partimizi kurduktan 16 ay sonra da siz bizi iktidar yaptınız. Şimdi sayın İnce bak, bana icazeti Pensilvanya değil, halkım verdi halkım.”

  • Paranı getir dövizini bozdur
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Esnaf İftarı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın gündeminde, 24 Haziran seçimlerini öncesinde manipüle edilen döviz kurları vardı. AK Parti döneminde esnaflara destek için adımları aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni dönemde yine benzer teşvik ve paketleri esnafların istifadesine sunacaklarını bildirdi. Erdoğan, "Asgari ücret üzerinden ücret, sigorta primi ve vergi yükünü esnafımızla birer ay arayla karşılayarak istihdamını destekleyeceğiz. İmalat sektöründe faaliyet gösteren işverenlerimizin ilave olarak, gençleri istihdam etmeleri durumunda ayrıca prim, vergi ve ücret desteği sunacağız. Bağ-Kur prim borcu olan esnafımızın da sağlık hizmeti almasını sağıyoruz." şeklinde konuştu.

DERSLERİNİ VERELİM

Esnafların, "Çırağa dükkan teslim edilmeyeceğini" çok iyi bildiklerini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "Siyasetin çıraklarına da Türkiye emanet edilmez. Siyasette hiçbir başarısı, hiçbir tecrübesi olmayanlara ülkenin yönetimini asla veremeyiz. Girdiği her yarışı kaybedenlerin ne kendilerine ne de milletimize verebilecekleri bir şey yoktur. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı varlık barışından faydalanarak, yurt dışında veya sistem dışında tuttukları paralarını bankalarımıza yatırmaya davet ediyorum. Aynı şekilde döviz hesabı olan vatandaşlarımızı da Türk Lirası'na geçmeye davet ediyorum. Gelin, Türkiye'nin ekonomisini ve istikrarını döviz kuru üzerinden sarsmaya çalışanlara hep birlikte derslerini verelim."


Erdoğan’a sevgi kuyruğu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yurdun dört bir yanında bankalara koşan millet, Erdoğan'a bağışlarıyla sahip çıktı. Yaşlısından gencine, öğrencisinden emeklisine vatandaşlar Erdoğan'a sevgi ve desteklerini seçim kampanyasına bağışlarıyla ortaya koydu. Mersin’de de vatandaşlar Ziraat Bankası Yenişehir Şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar daha sonra sırayla banka şubesine geçerek bağışlarını yaptı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Politika
#Seçim
6 yıl önce