|

Bunu yeni öğrendik: FETÖ’nün fedaisi gibi

PKK’nın açık desteğini arkasına alan CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun adı dolandırıcılık ve terör örgütlerine verdiği desteklerle anılıyor. FETÖ medyası müdavimliğinden Gezi Parkı eylemciliğine, Türk düşmanı Makarios’un heykelini dikişinden cami yapımı karşıtlığına kadar adı pek çok skandalla gündeme gelen Ekrem İmamoğlu, şimdi İstanbul’u yönetmeye talip... Görev yaptığı Beylikdüzü’ndeki usûlsüzlüklerinden ötürü adı ‘Beton Ekrem’e çıkan CHP’li İmamoğlu’na bugün İstanbullular sandıkta en iyi cevabı verecek.

Talha Menteş
21:40 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 02:02 - 31/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ekrem İmamoğlu yurtdışındaydı. Karısı Dilek İmamoğlu, milletin FETÖ’cüleri destansı bir direnişle püskürtmesini sosyal medyada böyle yorumluyordu: “Ülkemin beyin ölümü gerçekleşmiştir. Başımız sağolsun.”
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ekrem İmamoğlu yurtdışındaydı. Karısı Dilek İmamoğlu, milletin FETÖ’cüleri destansı bir direnişle püskürtmesini sosyal medyada böyle yorumluyordu: “Ülkemin beyin ölümü gerçekleşmiştir. Başımız sağolsun.”

İstanbul’da bugün 10 milyon 560 bin 963 seçmen, şehri yönetecek büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını belirleyecek. Yarışa Cumhur İttifakı adına Binali Yıldırım, CHP-İYİ Parti adına Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi adına Necdet Gökçınar, Demokrat Parti adına Ersan Gökgöz, DSP adına Muammer Aydın, Vatan Partisi adına Mustafa İlker Yücel ile 24 bağımsız aday katılıyor.

Seçimin en tartışmalı ismi terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’nin de desteğini arkasına alan CHP adayı Ekrem İmamoğlu olacak. İmamoğlu’nun adı daha önce dolandırıcılık ve terör örgütlerine verdiği desteklerle anıldı.

PARALAR FETÖ’CÜYE AKTI

Yurtdışındaki firarı FETÖ’cülerin açıktan destek istediği CHP’li Ekrem İmamoğlu bu örgüte hep yakın durdu. FETÖ’nün ‘Belediyeler İmamı’ Erkan Karaarslan’ın firmasına, İmamoğlu’nun başkan olduğu Beylikdüzü Belediyesi’nden yüzbinlerce lira aktı.
Beylikdüzü Belediyesi’nin Mali Yönetim Sistemi ihalesi yine Karaarsan’la bağlantılı işletmelere verildi. Belediyenin yazılım destek işlerini de yine FETÖ bağlantılı firmalar yaptı.
Karaarslan FETÖ soruşturması kapsamında ilk olarak 2 Ağustos 2016’da gözaltına alındı. Ardından 18 Ağustos 2016’da tutuklandı. Ancak İmamoğlu hiçbir ihaleyi iptal etmedi.

Daha sonra serbest kalan Karaarslan, son olarak 2019 yılı başında tutuklanarak cezaevine konuldu. İmamoğlu’nun ihale yağdırdığı Karaarslan hâlâ cezaevinde.

15 TEMMUZ’UN ‘SULH’ÇUSU

İmamoğlu, hükümet dersaneleri kapatmak istediğinde de FETÖ’nün yanında durdu.FETÖ’nün dersanelerinden birini ziyaret eden İmamoğlu, bununla da yetinmeyerek FETÖ kanalı STV’ye de ziyaretler düzenledi. Ekrem İmamoğlu FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine de örtülü destek verdi.

Gezi kalkışmasında herkesi hükümete karşı ayaklanmaya ve sokağa çağıran İmamoğlu, yurtdışında olduğu 15 Temmuz gecesi tam tersi bir tavır sergiledi. İmamoğlu sokak sokak darbecilere direnen halka ‘evlerinize dönün’ anlamına gelen çağrılarda bulundu: “
Tek yol demokrasi sulh içinde demokrasiye sahip çıkarak bu süreci milletçe tahrik ve taşkınlık olmaksızın aşmalıyız.

HALİSDEMİR’İ REDDETTİ

Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz sonrasında aldığı kararlarla da FETÖ’cülerin yanında olduğunu ortaya koydu. 5 Eylül 2016’da AK Parti’li üyelerin Beylikdüzü Belediye Meclisi’ne sunduğu “Anadolu Caddesi’nin adı Ömer Halisdemir olarak değiştirilsin” teklifine İmamoğlu karşı çıktı. İmamoğlu, “Anadolu Caddesi bizim için değerli bir cadde ve değerli bir isim; kaldı ki o caddede birtakım kavramlar ve temalar üretiyoruz. Şehit Ömer Halisdemir’in isminin uygun olup olmadığı da tartışılır. İsim enflasyonu” demişti.

Apoletsiz darbeci

CHP’nin İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun 15 Temmuz darbe gecesi yaptığı paylaşımlar gün yüzüne çıktı. İmamoğlu, FETÖ’nün darbe girişiminin milletçe boşa çıkarılması sonrası skandal mesajlar paylaştı. Milletin darbecilere karşı destansı direnişinden rahatsız olan Dilek İmamoğlu sosyal medya hesabından ilk olarak, “Sokaklara dökülen bu halka akıl fikir diliyorum o kadar” dedi; darbenin bastırılmasının ardından ise, “Ülkemin beyin ölümü gerçekleşmiştir. Başımız sağolsun” ifadelerini kullandı.


Bayan İmamoğlu, 31 Temmuz 2016 tarihli paylaşımında ise FETÖ’cülerin yuvası haline gelen askeri liselerin kapatılmasına karşı çıkmış, “Memleketim memleketim.. Çırpınıyor ayakları altında bir avuç hergelenin” mesajını paylaşmıştı. Aynı tavrı sürdüren Bayan İmamoğlu, 1 Ağustos 2016 tarihli paylaşımında ise “Çok şey yazmak istiyorum, paylaşmakla yetiniyorum. Bu okulları kapatan ve çanak tutan zihniyete lanet olsun” demişti.

HDP’yi mahcup etmeyecekmiş

Ekrem İmamoğlu sadece FETÖ’ye değil, terör örgütünün siyasi kanadı HDP’ye de yakın durdu. HDP’nin destek açıklaması yaptığı ilk isimlerden birisi olan İmamoğlu, “
HDP’nin desteği var. Bunu sahada da yaşıyorum. Sadece veri oranıyla konuşmuyorum bunu
” demişti. Bir vatandaş, “HDP ile beraber olmanız Atatürk’ün partisine hiç yakışmıyor” deyince İmamoğlu da vatandaşı “Sen mi karar veriyorsun buna” cümlesiyle azarlamıştı. İmamoğlu, kendisine yönelik olarak “HDP’yi dışlamayın” diyen vatandaşa “Ne dışlaması! Dostuz!” yanıtını vermişti. “Koyu bir HDP’li olarak arkanızdayız” diyen bir vatandaşa da İmamoğlu’nun cevabı şöyle olmuştu: “Mahcup etmeyeceğiz, sağ ol...”

Camiye alerjili

Seçim yaklaşınca ‘dindar aile’ pozları veren Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki 122 CHP’li meclis üyesi, 5 yılda tam 88 caminin yapımına karşı çıktı. Aralarında İmamoğlu’nun da bulunduğu CHP’li üyeler, 2014-2019 yılları arasında
AK Parti grubu tarafından İBB’ye sunulan 88 dini tesis alanı (cami) planına muhalefet etti. İmamoğlu ve CHP’li üyeler, 47 dini tesis alanının plan tadilatı, 35 dini tesis alanı tadilatı, 2 dini tesis alanı planına karşı çıkarak ret oyu kullandı.
İnşa edilen 5 caminin ardından da itirazda bulunup, planların yeniden görüşülmesini talep ettiler.

Bitmiş metroyu vadetti

Ekrem İmamoğlu’nun, AK Parti eseri birçok projeyi kendisi yapacakmış gibi vaatte bulunması da tepki topluyor. Google reklamları aracılığıyla internette birçok sitede, İmamoğlu’nun fotoğrafının yanında Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı ve Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattının tanıtımları yer alıyor. İmamoğlu’nun vaat ettiği Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy tramvay hattı tamamlanmış ve test sürüşünü 19 Mart 2019’da İBB Başkanı Mevlüt Uysal yapmıştı.


Türk katilinin heykelini yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi geçmişi skandallarla dolu prensi İmamoğlu, Beylikdüzü’nde Yaşam Vadisi olarak adlandırılan parkın tam ortasına “
Türk Ordusu Kıbrıs’a geldiğinde kurtaracak tek bir Türk bile bulamayacaktır
” diyen Türk katili Başpiskopos Makarios’un heykelini yaptırdı.

Danışmana ballı kıyak

Hukuk danışmanı ve aynı zamanda da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı olan Taşkın Özer’in kardeşi Seçkin Özer’e dört yıl içerisinde 100’e yakın konser organizasyonu yaptırdı. Taşkın Özer’in ismi şeker fabrikalarıyla da gündeme gelmişti.

Eşkıya gibi karakol bastı

İmamoğlu, 8 Haziran 2017’de bir kavga yüzünden karakolluk olan yandaşları için Gürpınar Karakolu’na gitti. Zabıta Müdürü Atilla Uysal, zabıtalar ve korumalarıyla birlikte karakola dalan İmamoğlu burada olay çıkardı.
Polisle İmamoğlu’nun adamları arasında dakikalar süren arbede yaşandı. Kavga sırasında CHP’liler polise küfürler yağdırdı.
  • Dolandırıcılık sanığı Beton Ekrem
  • Dolandırıcılık sanığı Beton EkremCHP-İYİ Parti ve HDP/PKK’nın ortak adayı olan Ekrem İmamoğlu halihazırda dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanıyor. İmamoğlu’nun, ortağı olduğu İmamoğlu İnşaat’ın Beylikdüzü’nde inşa ettiği ‘Beykonakları’ projesinde ‘dolandırıcılık’ yaptığı iddiasıyla babası Hasan İmamoğlu ile sanık olduğu belirlendi. ‘Beykonakları’ projesinde kamuya ait olan yaklaşık 3 bin metrekarelik yeşil alan, usulsüz olarak proje alanına dahil edildiği iddiasıyla projeden villa satın alan kişilerce yapılan şikayetler sonrasında soruşturma açıldı. Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama hukuki anlaşmazlık bulunduğu iddia edilerek beraatla sonuçlansa da müştekiler Yargıtay’a başvurdu.
  • BABASI İHYA OLDU
  • Dosya, Yargıtay 15. Ceza Dairesi’ne gitti. Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği beraat kararını bozarak Ekrem İmamoğlu ve Hasan İmamoğlu’nun yeniden yargılanmaları gerektiğine hükmetti. İmamoğlu Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde babası ile dolandırıcılıktan halen yargılanıyor.
  • Beylikdüzü’nün her yerini imara açtığı için halk tarafından ‘Beton Ekrem’ lakabı takılan İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu’nun inşaat projeleri sık sık gündeme geldi. Hasan İmamoğlu’nun Türkiye’nin oksijen deposu olarak kabul edilen Kaz Dağları’nda onlarca dönüm arazi, 24 daire, 6 kerpiç ev ile 2 köy evi satın aldığı ortaya çıkmıştı. Bölgedeki gayrimenkul değerlerinin aniden artışıyla birlikte İmamoğlu Ailesi’nin cebine 150 milyon lira girdiği öne sürülmüştü. İddialar bununla da sınırlı değil.
  • Hasan İmamoğlu’nun 31 Aralık 2014’te satın aldığı, İBB ve TÜBİTAK tarafından ‘birinci derecede deprem ve heyelan bölgesi’ ve ‘riskli alan’ raporu verilen araziyi imara açtırabilmek için Beylikdüzü Belediyesi’nce etüt ihalesi yaptırıldığı basına yansımıştı. Baba İmamoğlu’na rant sağlayacak kişiye özel etüt ihalesi tepkilere neden olmuştu.


#​PKK
#CHP
#Ekrem İmamoğlu
5 yıl önce