|

Büyükelçi de İnce'yi yalanladı

Son dönemlerde yaptığı açıklamaların hemen hepsi muhataplarınca yalanlanan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'nin 'AB büyükelçileri bana Erdoğan'ı yargılayacak mısınız diye sordu' açıklamasının da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Danimarka Büyükelçisi Olling, sosyal medya hesabından kendisinin ya da başka bir büyükelçinin toplantıda böyle bir soru sormadığını açıkladı.

Yeni Şafak
09:51 - 30/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:01 - 30/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Danimarkalı Büyükelçi, İnce'nin açıklamasını net bir dille yalanladı.
Danimarkalı Büyükelçi, İnce'nin açıklamasını net bir dille yalanladı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 'muhatabı tarafından yalanlanan' açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz günlerde 'AB büyükelçileri bana Erdoğan'ı yargılayacak mısınız diye sordu' açıklamasında bulunan İnce'nin bu sözlerinin doğru olmadığı anlaşıldı.

İnce'nin bu iddiasının ardından kamuoyunda bu sorunun Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Svend Olling tarafından sorulduğu öne sürülmüştü.

Büyükelçi'den 'kimse böyle bir soru sormadı' cevabı

Büyükelçi Olling ise bu iddialara Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi.

Olling, iddiaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, o ismin kendisinin olmadığını, toplantıda hiçbir büyükelçinin böyle bir soruyu İnce’ye yöneltmediğini belirterek, "Böyle bir soru ya da bunu uzaktan-yakından andıran bir soru sormadığım gibi, toplantıda bulunan hiç kimse de sormamıştır" dedi.


#İnce
#24 Haziran 2018
#Danimarka
6 yıl önce