|

CHP'li Çelebi'nin yalanı elinde patladı

Seçimlerin ardından oyların çoğu ilçede yeniden sayıldığı İstanbul'da CHP'li vekillerin, Parti Meclis Üyelerinin ve belediye başkanlarının yalanlar üzerine algı yönetimi yapmaya başlaması dikkatlerden kaçmadı. Son olarak Mehmet Ali Çelebi'nin 'Tabloları götürüyorlar' anlamındaki mesajlarına Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu gerçeklerle yanıt verince, Çelebi'nin ilk işi attığı tweeti silmek oldu.

Yeni Şafak
15:14 - 3/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 15:27 - 3/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP'li Çelebi ve gerçek ortaya çıkınca silmek zorunda kaldığı Twitter mesajı.
CHP'li Çelebi ve gerçek ortaya çıkınca silmek zorunda kaldığı Twitter mesajı.

İstanbul'da çok sayıda ilçede oylar yeniden sayılırken, CHP'li isimler sükunetlerini korumaları gereken bir dönemde paylaştıkları mesajlarla yalan bilgilerin yayılmasına aracılık ederek süreci daha da germenin yollarını arıyor.

Bu tarz bir paylaşım da sosyal medyada binlerce takipçisi bulunan CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Mehmet Ali Çelebi'den geldi.

Çelebi, sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştığı bir mesajla ortalığı karıştırmaya kalktı ve "Hayırdır Büyükşehire bağlı Esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezindeki tabloları nereye götürüyorsunuz?" diyerek algı oluşturmaya çalıştı.


Belediye Başkanı gerçeği açıkladı

Gerçek ise kısa süre içinde ortaya çıktı.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada konuya açıklık getirdi.

  • Göksu, "BİR TWEETTE 4 YALAN SÖYLEYEN CHP’Lİ VEKİL... 1- Herkesi kendin gibi zannetme 2- İBB'yi alamadınız, alamayacaksınız. 3- Bu Kültür Merkezi İBB'nin değil Esenler Belediyesi'nindir. 4- O tablolar CRR'de yapılan Su Kasidesi sergisi için gönderilen şimdi de geri getirilen tablolardır" ifadelerini kullandı.


Attığı tweeti sildi

Gerçek ortaya çıkınca Çelebi attığı tweeti silerek "Esenler Belediyesi tarafından CRR’da düzenlenen Su Kasidesi eserleri olduğu bilgisi geldi. Takipteyiz, her ihbarı önemsiyoruz" dedi.

#Mehmet Ali Çelebi
#İstanbul
#CHP
#Yalan
5 yıl önce