|

Ders çıkarmadı adam çıkardı

Türkiye’nin kurucu partisini etnik ve mezhep eksenli bir örgüte dönüştüren, 24 Haziran seçimlerinde PKK unsurlarını Meclis’e taşıyan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim hezimetini örtmek için yine muhalif kıyımı başlattı. Bugüne kadar her seçimi kaybeden ve bütün yenilgilerini bu şekilde örten Kılıçdaroğlu, CHP’yi Türkiye partisi olmaktan kopardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/06/2018 Cuma
Güncelleme: 09:07 - 29/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim hezimetini örtmek için yine muhalif kıyımı başlattı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim hezimetini örtmek için yine muhalif kıyımı başlattı.

24 Haziran seçimlerinde sandığa gömülen CHP'de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarının ardından partide olağanüstü hal ilan etti. Kılıçdaroğlu, tabanın ve parti örgütlerinin tepkisini engellemek amacıyla önce MYK'yı ardından PM'yi topladı.

Seçimin ertesi gününde toplanan MYK'nın ardından Kılıçdaroğlu dün de Parti Meclisi'ni (PM) disiplin dosyalarını görüşmek üzere acil topladı. Tek gündemin disiplin dosyaları olduğu toplantıda, Kılıçdaroğlu'na karşı muhalif olan isimler seçim sonuçlarını da gündeme getirdi.

PARTİ DİPLERE ÇEKİLDİ

Edinilen bilgilere göre, PM'deki muhalif isimler, parti içerisinde iç hesaplaşmanın yapılması gerektiğini, Kılıçdaroğlu'nun 9 seçimdir partiyi diplere çektiğini ifade etti. CHP'nin özeleştiri yapması gerektiğini dile getirdiler. Bu süreçten ancak olağanüstü kurultayla çıkılabileceğini belirttiler.

Kendisine yönelik istifa söylemlerini sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu ise partinin oy kaybı yaşamadığı söylemini devam ettirdi ve süreçte kurultay gözükmediğini ifade etti.


BİR İSİM DİSİPLİNE

Toplantının esas gündem maddesi olan disiplin dosyalarına geçildiğinde ise toplantıda tansiyon yükseldi. Muhalifler, Kılıçdaroğlu'nun başarısızlığını disiplin yoluyla örtemeyeceğini belirtti. Toplantıda 41 yıl sonra CHP'nin Elazığ'da milletvekili çıkarmasını sağlayan Gürsel Erol ile Erdal Aksünger, Eren Erdem, Haluk Pekşen gibi isimlerin seçimdeki başarısızlığı nedeniyle Kılıçdaroğlu'na karşı eleştirileri değerlendirildi. Ancak bir tek Gürsel Erol'un kesin ihraç talebi ile disipline sevkine karar verildi.

YAPTIKLARININ BEDELİNİ

Elazığ'dan 41 yıl sonra ilk kez milletvekili seçilen Gürsel Erol, TBMM Genel Kurulu'nda hain terör örgütü PKK'nın geçen yıl katlettiği öğretmen Necmettin Yılmaz için bir konuşma yapmıştı. Erol, "Bu olayı, terörü kınamak için Tunceli'nin bir terör kenti olmadığını, Tunceli'nin cumhuriyet, hoşgörü kenti olduğunu, bir inanç merkezi olduğunu kanıtlamak teröre, terör örgütlerine direnmek için Tunceli tarihinde hiç yapılmamış bir şey yapacağız. Tunceli'de 'teröre hayır' demek için bir yürüyüş yapacağız. Bu yürüyüşümüze parlamentoda görev yapan 550 milletvekilimizi de davet ediyorum. Çünkü terör Türkiye'de bir siyasi partinin meselesi değil, terör Türkiye'de yaşayan 80 milyonun ulusal bir sorunudur" demişti.

Erol geçtiğimiz aylarda Genel Kurul'da "Bakın, ben bunu CHP grubu içerisinde en keskin HDP karşıtı olarak bilinen milletvekili olarak söylüyorum. Milletvekilinin eğer bir terör örgütüyle bağlantısı hukuken sabit görülürse ve mahkemeler bununla ilgili bir karar vermişse yalnızca milletvekilliği düşürülmemeli, aynı zamanda cezaevine de gönderilmeli" ifadelerini kullanmıştı.

SON SÖZ YDK’DA

36 kabul, 24 ret oyu ile disiplin kurulan sevk edilen Erol'un dosyası önümüzdeki günlerde Yüksek Disiplin Kurulu’nun gündemine gelecek. Disiplin Kurulu, Erol'un dosyasını inceleyerek karara bağlayacak. YDK, ihraçta son sözü söyleyecek.

  • Diyap Ağa’nın torunu
  • PKK'ya karşı açıklamalarıyla dikkati çeken Erol, Dersim olayları sırasında Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında yer alan Diyap Ağa'nın torunu. Diyap Ağa, 1'inci Dünya Savaşı'nda Siirt ve Bitlis'in Rus işgalinden kurtarılması savaşlarına katıldı. Kurtuluş Savaşı başladığında Erzurum ve Sivas kongrelerini destekledi. Ankara'da toplanan ilk TBMM'ye Dersim milletvekili olarak katıldı.

Acıpayam teşkilatı görevi bıraktı

Denizli'de CHP Acıpayam İlçe Başkanı Baki Tatar ve yönetim kurulu üyeleri, görevlerinden istifa etti. Tatar, yönetim kurulu üyeleri adına yaptığı yazılı açıklamada, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde alınan sonuçlara bakıldığında, partisinin ülke genelinde olduğu gibi Acıpayam'da da oy kaybına uğradığının görüldüğünü belirtti.

Muhalefet olarak kısıtlı imkanlar dahilinde bir seçim sürecini geçirdiklerini vurgulayan Tatar, şunları kaydetti:

"Kasım 2015 seçimlerinde aldığımız sonuçlara kıyasla yüzde 3 seviyesinde bir oy kaybı yaşadık. İlçemizde yaşanan başarısızlıktan dolayı, yeni yüzlerin ön plana çıkmasının ve yeni bir ekibin bu kutsal bayrağı taşımasının uygun olacağını düşünerek, parti üyelerimizin bizlere verdiği bu onurlu görevden ayrılıyoruz. Partimiz içerisinde yaşanabilecek sorunların yine partimiz bünyesinde aşılacağına inanıyoruz."


#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Gürsel Erol
6 yıl önce