|

HAK-PAR'dan kınama

Adana'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Seyhan İlçe Başkanlığı'nda meydana gelen patlamalara ilişkin HAK-PAR 'saldırıyı nefretle kınıyoruz' başlığı ile yayınladığı basın açıklamasında "Gerilimden, kandan beslenen karanlık kesimler tarafından gerçekleştirildiğine kuşku olmayan bu saldırılar seçim sürecini terörize etmeye yönelik açık bir provokasyondur" ifadeleri kullanıldı.

Yeni Şafak
17:25 - 18/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:38 - 18/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

HDP Adana İl Başkanlığı'nın üst katında bulunan HDP Seyhan ilçe başkanlığında 2 kişinin yaralandığı olaylara ilişkin HAK-PAR 'saldırıyı nefretle kınıyoruz' başlığı ile basın açıklaması yayınladı.



7 Haziran 2015 seçimlerine kısa bir süre kala gerçekleşen bu saldırıların sadece HDP ye değil, tüm partilere yapıldığı, demokrasiyi, en temel hak ve özgürlüklerin hedef alındığı belirtilen açıklamada "Gerilimden, kandan beslenen karanlık kesimler tarafından gerçekleştirildiğine kuşku olmayan bu saldırılar seçim sürecini terörize etmeye yönelik açık bir provokasyondur. Bu provokasyonların sorumluları bir an önce, hızlı bir biçimde yakalanarak yargı önüne çıkarılmalıdır. Olay tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır. Hak Ve Özgürlükler Partisi HAK-PAR olarak bu saldırıları nefretle kınıyoruz. Yaralılara acil şifa diliyoruz. Hangi düşünceden, hangi partiden olursa olsun herkesi, provokasyonlar karşısında duyarlı olmaya davet ediyoruz" denildi.



#HDP Adana İl Başkanlığı
#HAK-PAR
#Hak ve Özgürlükler Partisi
#açıklama
9 yıl önce