|

Hayırlı olsun

AK Parti Grubu, Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı adayı olarak göstermek için grup kararı aldı. Başbakan Yıldırım, "Bizim adayımızı milletimiz çoktan belirledi. Bizim adayımız milletin adayıdır, milletin adamıdır. Türkiye sevdalısı mazlumların hamisi Recep Tayyip Erdoğan'ı, cumhurbaşkanı adayı olarak açıklıyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/05/2018 Cuma
Güncelleme: 02:28 - 4/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu resmen duyurdu. Başbakan'ın açıklamasıyla salonda Cumhurbaşkanı Erdoğan ismi uzun süre ayakta alkışlandı.
Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu resmen duyurdu. Başbakan'ın açıklamasıyla salonda Cumhurbaşkanı Erdoğan ismi uzun süre ayakta alkışlandı.

AK Parti Grubu, dün cumhurbaşkanı adayını belirlemek için toplandı.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım'ın basına açık bölümde yaptığı konuşmasının ardından, basına kapalı devam etti. Toplantıya katılan 316 milletvekili, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ittifakla karar verdi. Kararı Başbakan Yıldırım, toplantının basına açık bölümünde ilan etti.

DELİ GÖMLEĞİNİ PARÇALADIK

16 yıl içerisinde birçok müdahaleye maruz kaldıklarını ancak 15 Temmuz darbe kalkışmasının Türkiye'ye yönelik entrika ve kumpasın en açık şekli olarak tezahür ettiğini bildiren Yıldırım, "Milletin evlatları, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde hükümetimizle beraber ülkeye giydirilmeye çalışılan bu deli gömleğini parçaladı, millet iradesi üzerinde başka bir güç tanımadığını bir kez daha kanıyla, canıyla ortaya koydu" ifadelerini kullandı.

YAPACAK İŞİMİZ ÇOK

Türkiye üzerindeki kirli plan yapanların oyununu bozacaklarını bildiren Yıldırım, şunları söyledi:

"Millet iradesi için en güçlü şekilde yönetimin oluşmasını sağlayacağız. Ekonomik ve siyasi istikrarla Türkiye, yarınlarına daha güçlü ve kararlı gidecek. Yapacak işimiz çok, ülkemizin geleceği için çok daha büyük projelerimiz var. 16 yıllık iktidarımızın başarı dolu mazisiyle milletimizden tekrar yetki isteyeceğiz.

ALKIŞLARLA AÇIKLANDI

Birileri mikroskopla cumhurbaşkanı aramaya devam etsin. Bizim adayımızı milletimiz çoktan belirledi, bizim adayımız milletin adayıdır, bizim adayımız milletin adamıdır. AK Parti olarak, kapalı grup toplantısında ittifakla aldığımız kararla Türkiye sevdalısı mazlumların hamisi Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye'nin liderini Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun."

YILDIRIM VE BAHÇELİ

Başbakan Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile grup başkanvekilleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına ilişkin başvuruyu Yüksek Seçim Kuruluna, bugün saat 11.00'de birlikte yapacak.

Yıldırım, MHP lideri Bahçeli'nin 'FETÖ seçmeni' sözüyle ilgili, "Bahçeli'nin sözlerini değerlendirmem doğru olmaz" açıklaması yaptı.

  • Notun karşılığı 24 Haziran'da
  • Yıldırım, "Siz ihanet şebekeleri karşısında demokrasiye, Türkiye'ye sahip çıktınız. Türkiye türbülansa düşmeden bugünlere geldi. Türkiye Cumhuriyetinin 65. Hükümeti'nin Başbakanı ve son Başbakan olarak ülkem ve milletim adına hepinize çok teşekkür ederim" diyerek, ekonomiye yönelik saldırılara dikkati çekti. Yıldırım, "Terörle başaramadıklarını ekonomik terörle başarmak isteyenler bilsin ki asla başaramayacaksınız. Bir değerlendirme kuruluşu, (S&P) hiç programında yokken hiç gündeminde yokken, bir gece ansızın Türkiye'nin notunu düşürüyor. Gerekçelerine bakıyorsunuz, ipe sapa gelmeyen şeyler. Türkiye'nin gerçekleriyle uyuşmuyor, tamamen siyasi; AK Parti'ye nasıl zarar verebiliriz seçim sürecinde, buna göre kurgulanmış bir senaryo. Sizin notunuzun, bizim için kıymetiharbiyesi yoktur. Bizim için not, milletin notudur. 24 Haziran da o notun alınacağı gündür" diye konuştu.
#Binali Yıldırım
#Cumhurbaşkanlığı Seçimi
6 yıl önce