|

HDP üçüncü sayımda 27 oyla kaybetti

Mersin'de 1 Kasım seçimlerinde 93 oy ile ikinci milletvekilliğini kaybettiklerini ileri süren HDP'liler, ilçe seçim kuruluna başvurarak oyların yeniden sayılmasını istedi. İl Eşbaşkanı Selman Günbat, itirazlar sonucu şu ana kadar yapılan sayımlarda, 93 olan farkın 27'ye düştüğünü öne sürdü.

Yeni Şafak
16:03 - 6/11/2015 Cuma
Güncelleme: 16:08 - 6/11/2015 Cuma
IHA

HDP Mersin İl Eşbaşkanı Selman Günbat, beraberinde Akdeniz Belediye Eşbaşkanı Fazıl Türk ve bir grup partili ile birlikte Mersin Adliyesi önünde seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Bir seçim sürecini tarih olarak geride bıraktıklarını ancak hâlâ tartışmalarının devam ettiğini belirten Günbat, "Aynı konularda, aynı gerekçelerle yaptığımız itirazların bir kısmı, bir ilçede kabul edilirken diğer ilçede nedense kabul edilmiyor. Sanki farklı konularmış gibi, farklı algılar oluşturulmaya çalışılıyor. Oysa hepsi için başvuru gerekçemiz aynı. Mersin'de herkes çok iyi biliyor ki, HDP 2. milletvekilliğini aslında aldı. Ama türlü oyunlarla bu engellendi. Tıpkı bir sandıkta 56 oy almamıza rağmen sadece 1 oyun yazılması gibi. Evet sonra bu yanlış düzeltildi ama bu bize net olarak şunu gösteriyor, bu kentin seçim sonuçlarının doğru olmadığını gösteriyor. Bu kentte seçim sonuçlarıyla oynandığını gösteriyor" dedi.





"OYLARIN TEKRAR SAYILMASINI İSTİYORUZ"


Yaptıkları itirazlar bazı ilçelerde kabul edilirken bazı ilçelerde reddedilmesine bir anlam veremediklerini ifade eden Günbat, "Bugün geldiğimiz aşamada, biz bu kentte oyların tekrar sayılmasını talep ediyoruz. Biz kaybedebiliriz, bundan gocunmuyoruz. Ama demokratik bir şekilde, hiç kimsenin yatarken 'bu kentte oy hırsızlığı yapılmış' dememesini istiyoruz. Ama bugün ne yazık ki, bu kentte başını yastığa koyan herkes oyların çalındığını, bir şekilde usulsüzlük yapıldığını iyi biliyor. O nedenle İl Seçim Kurulundan, YSK'dan başvurularımızın değerlendirilmesini istiyoruz. Eğer adalet ve hukuk, bir ülkede insanların vicdanını rahatlatmıyor ise o ülkede adaletten, barıştan söz edemezsiniz" diye konuştu.



Günbat, ilçe seçim kurullarına itirazlarını yaptıklarını, sonuçlarına göre il seçim kuruluna, sonra Yüksek Seçim Kuruluna itirazda bulunacaklarını söyledi.



Günbat, bir soru üzerine 93 oyla ikinci milletvekilliğini kaybettiklerini, 2. milletvekilliğinin yapılan itirazlar sonucu 27 oya düştüğünü iddia etti.

#HDP
#Mersin
#1 Kasım
#HDP Mersin İl Eşbaşkanı Selman Günbat
8 yıl önce