|

Karaman Seçim 2019 - Karaman Belediye Başkanlığı Yerel Seçim Sonuçları

Karaman 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları ne durumda? 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Karaman ilinde hangi adayların kaç oy aldığı sayfamızda. Karaman Yerel Seçim sonuçları en hızlı şekilde Yeni Şafak Karaman Yerel seçim sonuçları sayfasında.

Yeni Şafak
21:39 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 15:59 - 27/03/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Karaman seçim sonuçları.
Karaman seçim sonuçları.

Karaman Seçim 2019 Belediye Başkanlığı oy sonuçları. Karaman ve ilçelerinde hangi adaylar ne kadar oy aldı? Adayların yarıştığı yerel seçimlerde Karaman seçmeni hangi adaya ne kadar oy verdi? Sandıkların açılıp sonuçların gelmesiyle birlikte Karaman ilinde seçmenlerin ve tüm kesimin merak ettiği, hangi adayın ne kadar oy aldığıydı. Karaman ilinde kıyasıya geçen seçim sonuçlarının detaylarına Karaman 2019 Yerel Seçim sonuçları sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

KARAMAN

Karaman, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan ilin adıdır. 1989 yılında Orta Anadolu'nun gelişmesi maksadıyla alınan kararla Konya ilinden ayrılarak il olmuştur. Karaman'ın Merkez İlçe, Ayrancı, Kazımkarabekir İlçelerinde akdeniz iklimine benzer karasal iklim, Ermenek, Başyayla, Sarıveliler İlçelerinde Akdeniz İklimi görülür. Bu nedenle Karaman'da yetiştirilen bitki türleri çeşitlilik göstermektedir. Batı ve kuzeyinde Konya, güneyinde Mersin, güneybatısında Antalya illeri ile çevrilidir.

Karaman, Anadolu'da Türkçe'nin Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından resmî dil ilan edildiği yerdir.

Karaman'ın nüfusu 2018 yılın itibariyle 251.913'tür.

#Karaman yerel seçim sonuçları
#Karaman belediye başkanlığı seçim 2019
#Yerel seçim sonuçları Karaman
#Karaman seçim sonuçları
#Belediye başkanlığı seçim sonuçları
#Seçim sonuçları
5 yıl önce