|

Karanlık senaryo paramparça

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin zaferini genel merkez önünde toplanan ülküdaşlarıyla paylaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:20 - 25/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli
MHP lideri Devlet Bahçeli

Aziz milletin, cumhurbaşkanlığı seçiminde ‘ikinci tur’ hayali kurarak kriz bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattığına dikkat çeken Bahçeli, “Türkiye bugünden itibaren resmen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçmiştir. Milletimiz tercihini bu yönde kullanmıştır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı seçilmiştir. Seçimler ilk turda sonuçlanmış, kriz bekleyenler şaşkına dönmüştür. Partimiz bütün engelleri aşarak, oyunları bozarak, karanlık senaryoları parçalayarak TBMM’de temsil edilme imkanına kavuşmuş ve çok değerli milletvekili sayısına ulaşmıştır” dedi. Türk milletinin kutlu iradesinin sandıkta tecelli ettiğini vurgulayan Bahçeli, MHP’nin ‘kilit parti’ konumuna işaret ederek şunları söyledi:

BAŞARAMADILAR

“Bu demokratik sonuçlara saygımız tam ve kesindir. Seçimlerin sükunet içinde yapılmış olması ve katılımın da yüksek olması memnuniyet vericidir. Göğüslediğimiz badireleri, tuzakları dikkate aldığımızda MHP tarihi bir başarıya imza atmıştır. Bizi yıkmak istediler başaramadılar. Felaket tellallığı yapanlar amaçlarına ulaşamadılar. Milletimiz MHP’yi Meclis’in kilit partisi yapmıştır. Türkiye’nin önü açılmış, geleceği aydınlanmıştır. Önümüzdeki 5 yıllık zaman süresince milletin beklentileri doğrultusunda, şevkle, heyecanla çalışacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi konusunda üstümüze düşen her görevi yerine getireceğiz.”

TÜRKİYE’NİN TEMİNATI

“Tarafımız Türkiye’dir. Hedefimiz milli birlik ve dayanışmanın güçlenmesi, günden güne artan vahim sorunların çözümüdür. Elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz. Milli ve yerli duruşun Türkiye’de tam hakim olması için tüm gücümüzle çalışacağız. Terörle mücadelenin başarıya ulaşması, kardeşlik bağlarımızın güçlenmesi ve elbette Türkiye’nin bölgesel-küresel kuşatmadan tamamen kurtulması konusunda Cumhur İttifakı’na düşen sorumluluk çok fazladır. MHP kendine düşen vazifeyi layıkıyla ifa edecektir. Sayın Erdoğan’ı tebrik ediyorum. Aziz vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Coşkumuza gönülden katılan her dava arkadaşımı, her ülküdaşımı samimiyetle kucaklıyorum. Allah hepsinden razı olsun. Üç hilal sancağını düşürmediniz. Cumhur İttifakı, millet aklı, Türkiye’nin teminatı. MHP şimdi daha güçlüdür. Sağolun, varolun.”

#Seçim
#24 Haziran
6 yıl önce