|

Mardin'de muhtar seçmeni HDP'ye oy versin diye yönlendirdi

Mardin'de mahalle muhtarı seçmeni HDP’ye ve HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a oy vermeye yönlendirmesi kameraya yansıdı.

Yeni Şafak
22:15 - 28/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 22:33 - 28/06/2018 Perşembe
Diğer
Muhtar, seçmene HDP'ye oy vermesi için yönleririyor
Muhtar, seçmene HDP'ye oy vermesi için yönleririyor

Mardin’de 24 Haziran seçimlerinde seçmenleri HDP’ye oy vermeye yönlendirdiği iddia edilen muhtarın görüntüleri ortaya çıktı.

İLKHA'nın haberine göre; Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Eşme Mahallesi'nde mahalle muhtarının, seçmeni HDP’ye ve HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a oy vermeye yönlendirirken çekilen görüntüleri ortaya çıktı.

İLKHA kameralarına yansıyan görüntülerde Eşme Mahallesi Muhtarı Şükrü Gümüş sandıkta görevli olmamasına rağmen bazı vatandaşların yaşlı olmasını ve okuma yazma bilmemesini fırsat bilerek yönlendirdiği görülüyor.

Görüntülerde yaşlı birine nasıl oy kullanması gerektiğini anlatan Gümüş, daha sonra HDP’nin ve HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın pusuladaki yerlerini göstererek, "
Buraya ve buraya vuracaksın.
" dediği anlaşılıyor.

Kadın görevli itiraz ediyor

Görüntülere, durumu fark eden sandık başkanı ve bazı üyelerin itiraz ederek muhtar ile tartıştığı yansırken, bir kadın görevlinin itiraz ettiği duyuluyor.

Başka bir görüntüde ise sandık üyesi bir kişinin, kimliksiz gelen babasına oy kullandırtmadığı bunun üzerine araya giren muhtar Gümüş'ün, "
Kimliksiz gelenler oylarını kullansınlar" diyerek sandık görevlilerle tartıştığı, ancak sandık görevlisi gencin "Babam dahi olsa kimliksiz gelenler oy kullanamazlar, gidip kimliklerini getirsinler.
" dediği duyuluyor.

Uzun süre yaşanan tartışmaların ardından jandarma, olaya müdahale ediyor ve sınıftakileri dışarıya çıkartıyor.

1065 seçmenin bulunduğu Eşme köyünde HDP 569, AK Parti 152, HÜDA PAR 117, Saadet 40, CHP ve MHP’ye ise 3’er oy çıktı.

Cumhurbaşkanlığında ise Demirtaş’a 606, Recep Tayip Erdoğan'a 224, Muharrem İnce 14 ve Temel Karamollaoğlu’na 1 oy çıkmıştı.



#Mardin
#HDP
#AK Parti
#MHP
#CHP
6 yıl önce