|

Merdan Yanardağ CHP ve Kılıçdaroğlu'na ateş püskürdü: Genel Merkez'de Erdoğan'ın kazanmasını izlediler

CHP tarafından fonlanan Tele 1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 14 Mayıs seçimleri sırasında takındıkları tavır nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu'na ve partililere tepki gösterdi. "CHP Genel Merkezi'nde açık olan televizyonların ekranlarında Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda kazandığı görülüyordu" diyen Yanardağ, "Hafif kelimeler seçmeye çalışıyorum. Böyle bir aymazlık olabilir mi?" dedi. Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın yaptığı gibi kendisini bekleyen kalabalığa konuşma yapması gerektiğini söyleyen Yanardağ, "Liderlerle yapılan kısa açıklamanın doğru olmadığını düşünüyorum." diye konuştu.

22:05 - 15/05/2023 Pazartesi
Güncelleme: 22:49 - 15/05/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
CHP yandaşı Merdan Yanardağ, seçimi kaybeden CHP ve Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi
CHP yandaşı Merdan Yanardağ, seçimi kaybeden CHP ve Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi
Türkiye, dün sandık başına giderek cumhurbaşkanı ve milletvekili
için oy kullandı. İlk andan itibaren rakiplerine büyük fark atan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı, seçimlerden zaferle çıkmayı garantiledi.

Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı

YSK'nın geçici sonuçlarına göre; Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Erdoğan yüzde 49.51, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.80, ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan yüzde 5.17, Muharrem İnce ise yüzde 0.44 oy aldı.

Buna göre Türkiye, cumhurbaşkanını belirlemek için 28 Mayıs Pazar günü yeniden sandık başına gidecek. İkinci turda, ilk turda en fazla oyu olan Erdoğan ile Kılıçdaroğlu yarışacak.

Merdan Yanardağ CHP ve Kılıçdaroğlu'na ateş püskürdü: Genel Merkez'de Erdoğan'ın kazanmasını izlediler

Seçim sonuçları CHP tarafından fonlanan medyada da rahatsızlığa neden oldu.

CHP tarafından fonlanan Tele 1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 14 Mayıs seçimleri sırasında takındıkları tavır nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu'na ve partililere tepki gösterdi.



"CHP Genel Merkezi'nde açık olan televizyonların ekranlarında Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda kazandığı görülüyordu"
diyen Yanardağ, "
Hafif kelimeler seçmeye çalışıyorum. Böyle bir aymazlık olabilir mi?" dedi. Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın yaptığı gibi kendisini bekleyen kalabalığa konuşma yapması gerektiğini söyleyen Yanardağ, "Liderlerle yapılan kısa açıklamanın doğru olmadığını düşünüyorum.
" diye konuştu.

Hedefinde yine İnce var

Konuya ilişkin açıklamasında Kılıçdaroğlu'nun bugün yayınladığı "Buradayım be buradayım" ifadelerinin yer aldığı video üzerinden Muharrem İnce'ye gönderme yapan Yanardağ,
"Videoda buradayım demesi bir önceki seçimde İnce'nin ortada kaybolmasına gönderme"
dedi.


#Merdan Yanardağ
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#Seçim
#Recep Tayyip Erdoğan
1 yıl önce