|

Önemli olan maçı almak

CNN International’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum sonucuyla ilgili olarak “1-0 ya da 5-0 önemli değil, önemli olan maçı almaktır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:27 - 19/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmeden olumlu sinyaller aldığını belirtti. CNN International kanalına verdiği röportajda ABD Başkanı Trump’ın referandum sonucu nedeniyle kendisini tebrik etmek için aradığını hatırlatan Erdoğan, ABD ve Türkiye’nin müttefik iki ülke olarak birçok sorunu çözebileceğini ifade etti.

DEMOKRASİ GÜCÜNÜ HALKTAN ALIR

Referandum sonucunu da değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi: “1-0 ya da 5-0 kazanmışsın önemli değil, önemli olan maçı almaktır. 14-15 yıldır diktatör ifadesini kullanıyorlar. Diktatörlüklerde başkanlık sistemi olacak diye bir şey yok. Burada sandık var, demokrasi gücünü halktan alır. Bu da milli iradedir. Yeni sistem Türkiye’nin demokratik tarihinde bir dönüşümü temsil ediyor” Türkiye’nin Fetullah Gülen’in iade talebi konusunda da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fetullah Gülen’in iadesi konusunda umudum var ve bu umudu korumak istiyorum” dedi.
#CNN
#Recep Tayyip Erdoğan
#Referandum
7 yıl önce