|

Oylar sandıkta iç edildi

AK Parti adayı Binali Yıldırım, İstanbul seçimlerinin usulsüzlükler, yanlışlıklar, şaibeler ve oy hırsızlıklarıyla murdar olduğunu söylerken, “Oylar sandıkta iç edilmiştir. Bizim oylarımız karşı adaya yazılmıştır. Bugüne kadar oyların sadece yüzde 10’u sayılabildi. Tamamı sayılabilmiş olsa fark kapanacak ve tersine dönecekti” dedi.

Talha Menteş
04:00 - 16/04/2019 Salı
Güncelleme: 02:40 - 16/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Binali Yıldırım
Binali Yıldırım

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'daki seçimlere ilişkin, "Oylarımız sandıkta iç edildi" dedi. AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın eşlik ettiği Yıldırım, özetle şunları söyledi: CHP adayı rakam vererek kazandığını ilan etti. 29 bin oy farkı ile. Biz de aynı gece eldeki bilgilere göre kazandığımızı söyledik. YSK Başkanı Sadi Bey bir açıklama yaptı, 27 bin 880 oyla İmamoğlu'nun önde olduğunu ifade etti. İlk bilgilerle beraber seçim esnasında seçim tamamlandıktan sonra ortaya çıkan anormallikler, şaibe ve yolsuzluklar gündeme geldi.

HUKUKUN PEŞİNDEYİZ

Yargısal süreç şu an itibarıyla devam ediyor. Bu itiraz süreci, seçim kültürümüzde her seçimde olmuştur. Hatta ilk itiraz seçimlere 1946'da olmuş. 1946 seçimleri yarı serbest seçimlerdir. İtirazı da CHP yapmıştır. Dolayısıyla itiraz kültürü CHP'ye yabancı değildir. Bugün bu itiraza tahammülsüzlük esasında anlaşılabilir değildir. Biz hukukun peşindeyiz, vatandaşlarımızın verdiği oyun sandıkta iç edilmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz.

FARK KAPANACAKTI

Bunu da kısmen başardık. Başlangıçta 29 bin-27 bin açıklanan rakamlar bugün 12 bin 200 seviyesine gerilemiştir. Bu şunu gösteriyor. Oylar sandıkta iç edilmiştir. Bu kadar açık. Bizim oylarımız karşı adaya yazılmıştır. Bunlar tespit edebildiklerimiz. Bugüne kadar oyların sadece yüzde 10'u sayılabilmiştir. Biz eminiz ki bu oyların tamamı sayılabilmiş olsaydı eğer rakip aday CHP rıza gösterseydi, mutlaka bu seçimin sonucu böyle olmayacaktı. Bu fark kapanacak ve tersine dönecekti. Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

SONUÇLAR SAKATLANDI

  • Seçimin bu şekle dönüşmesi tatsız bir şey. İstanbul gibi memleket büyüklüğünde bir şehri yönetecek başkanın şaibeler ve sakatlanmış bir seçim sonucuyla başkan olması pek hoş bir şey olmaz. YSK işin sahibidir, patronudur. Neticede bir sona yaklaşmış bulunuyoruz. Maltepe'deki sayım da tamamlandığında bu süreçler tamamen bitmiş olacak.

SÜKUNETLE BEKLEYİN

Herkese düşen, sonucu sükunetle beklemektir. Dış ülkelere mesajlar gönderilip Türkiye'ye baskı yapmasını sağlamaya çalışmak milletin canını sıkıyor. Sayın İmamoğlu'na, bu gibi tecrübesiz davranışlara son vermesini, sükunetle YSK'nin vereceği kararı beklemesini bir kez daha tavsiye ediyorum. Seçimde yapılan usulsüzlükler, yanlışlıklar, şaibeler, oy hırsızlıklarıyla sınırlı değil.

Kararı sen mi vereceksin

Ortada bir tahammülsüzlük olduğunu vurgulayan Yıldırım, “’Seçimi kazandık, verin mazbatayı.’ Kardeşim seçimi kazandığının kararını sen mi vereceksin? Bugüne kadar bu ülkede, onlarca seçim yapıldı. Seçimin kazanıldığı kararını veren yer YSK’dır. Hukuk devletinde baskılarla, hakimleri, karar vericileri etkilemek mümkün değildir” dedi.


Organize kötülük var

Verilen oyların yerine gitmesinden mesul olduklarını ifade eden Yıldırım, “Geçersiz oyları sayıyoruz. 5 bin 500 bana çıkıyor, 500 ona çıkıyor. Aşağı yukarı eşit oy almışız. Bir ondan bir benden gitmesi, bir bana bir ona gelmesi lazım. Bu bile başlı başına ciddi şüpheler, organize bir kötülüğün olduğunu ortaya koyuyor. Bu seçimde organize bir kötülük yaşanmıştır. Mutlaka açığa çıkarılması lazım. İşin özeti bu. Seçimden sonra bizi yüzlerce insan aradı. Bunu ilk defa paylaşıyorum. Sandıklarda 3 pusula yerine 2 pusula verildiğini söylüyorlar. Bu da işin organize edildiğini ortaya koyan somut bir şüphedir” dedi.

  • Sahtekarlığın son kullanma tarihi olmaz
  • Yıldırım, Büyükçekmece olayıyla ilgili “Herkes seçmen nakli yaptı. Muhtarlık için memleketine giden var, bunun ondan ne farkı var?” ifadelerinin kullanıldığını hatırlatarak, “Bu ondan çok farklı. Bu sahtekarlık” dedi. Yıldırım, “Yani kendi iradenizle seçmen nakli yapmıyorsunuz, bilgisayarın başında, belediyeden aldığınız numaratajı kullanarak, bir de belediyenin iş yaptığı müteahhitlerin işçilerine, hepsine TC kimlik numaralarını alarak oturduğunuz yerden bu seçmen girişlerini yapıyorsunuz. Ne kadar hazin bir durum ki MHP ilçe başkanının evinde 6 tane seçmen yapılmış, haberi yok. Kepazelerin geldiği boyutu görüyorsunuz. Sahtekarlığın son kullanma tarihi olmaz. Sahtekarlık başta yapılmışsa sonuna kadar da devam eder” diye konuştu.


Seçimler murdar oldu

Yıldırım, "Keşke Sayın İmamoğlu tribün, tribün dolaşacağına, meydan meydan dolaşacağına, adının altına belediye başkanı yazacağına, sakin, oturup benim gibi sonuçları bekleseydi. Sayımlarda o kadar yanlışların, hilelerin, eksikliklerin, özensizliklerin olduğunu gördük ki insan hakikaten hayrete düşüyor. Bunun adına ne demek lazım. Bu seçim başlı başına murdar olmuş bir seçimdir. Murdar etin de kavurması olmaz" dedi. İşin sonucunun beklenmesi gerektiğini aktaran Yıldırım, "İstanbullunun verdiği oyun kaybolmaması, iç edilmemesi için mücadele veriyoruz. Bunun dışında başka bir amacımız yok. Sonuç ne olursa olsun" diye konuştu.

Amigolukla başkanlık olmaz

  • İş düzgün yapılmamıştır.
  • Sandık günü ve sonraki sayım süresi içerisinde 20'den fazla kanunlara uymayan usulsüzlükler tespit edilmiştir
  • (İmamoğlu'nun maça gitmesi) Amigolukla başkanlık olmaz. Başkanlığı verecek olan YSK'dır.
  • Seçim sonrası sürecin sonuçlanmasını beklemek gerekir. Bunun dışında yapılacak her türlü taşkınlık toplumsal gerginlik sürece zarar verir.
  • Sokağı hareketlendirme alışkanlığı yeni değil. Bu alışkanlığın geçmişte de örneklerini gördük.
  • Ekrem İmamoğlu'nda bir sabırsızlık hali var. Ağır başlı bir şekilde sonucu beklemesi daha uygun olur. Sürecin sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılmasına katkı sağlamalıdır.
  • (İstanbul'da seçim iptal edilir mi?) Kendimi YSK yerine koyup bir şey söyleyemem ama ciddi yolsuzluklar ve seçimi sakatlayan ciddi deliller mevcut.
  • 2014 seçimindeki AK Parti adayından daha fazla aldım.
  • CHP de Ekrem Bey'in korosuna katılmış vaziyette. İsterlerse (Belediye Başkanı unvanını) caddelere dağa taşa da yazsınlar. YSK vermeden bunu yazmak görmemişliktir.
  • Büyükçekmece'de 2 tane tutuklu var. Nüfustakilerin tamamıyla ilgili idari soruşturma devam ediyor.
  • Bizim hak arama titizliğimiz sadece seçimi kazanmak meselesi değil. Seçmenlerin oyunun yerini bulmasından emin olmak istiyoruz.
  • Keşke bu seçim organize kötülüklerle anılan bir seçim olmasaydı.


#​AK Parti
#Binali Yıldırım
#İstanbul
#Seçim
5 yıl önce